Διαχείριση Βάρους

Στοχευμένες διατροφικές συμβουλές, προσανατολισμένες σε εσάς!

Είτε είναι η πρώτη φορά που σας απασχολεί το βάρος σας είτε έχετε προσπαθήσει πολλάκις στο παρελθόν να το ρυθμίσετε, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη!

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Σε άτομα που θέλουν να χάσουν ή να πάρουν βάρος
 • Σε άτομα που ενδιαφέρονται να βρουν μια ισορροπία στη σχέση τους με τη διατροφή
 • Σε άτομα που έχουν δοκιμάσει πολλές δίαιτες στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα
 • Σε άτομα που σκοπεύουν ή έχουν πραγματοποιήσει επέμβαση μείωσης βάρους (βαριατρική)
 • Σε άτομα που εμφανίζουν ανορεξικές τάσεις ή υπερφαγικά επεισόδια

Πώς δουλεύουμε:

 • Αρχικά, πραγματοποιείται μία πρώτη συνεδρία όπου λαμβάνεται πλήρες διατροφικό και ιατρικό ιστορικό. Παράλληλα, πραγματοποιούνται σωματομετρήσεις (ύψος, βάρος) στις οποίες περιλαμβάνεται μέτρηση της σύστασης σώματος με την μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Στη συνέχεια σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και αποφασίζεται από κοινού η συχνότητα των συνεδριών (εβδομαδιαία ή ανά 15ήμερο).

Γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η φορά θα είναι διαφορετική:

 • Γιατί εστιάζουμε στον άνθρωπο και όχι στις λεπτομέρειες ενός ακόμη προγράμματος διατροφής
 • Γιατί μας ενδιαφέρει πραγματικά αυτή η φορά να είναι (η πρώτη και) η τελευταία που σας απασχολεί το θέμα τους βάρους σας
 • Γιατί δουλεύουμε αμιγώς συμπεριφοριστικά, στοχεύοντας στο να αλλάξουμε τις συνήθειες που σας έχουν φέρει μέχρι εμάς. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας όπως:
  • Η αυτοπαρακολούθηση (ημερολόγιο διατροφής)
  • Ο έλεγχος ερεθισμάτων
  • Το σενάριο δράσης
  • Η επίλυση προβλημάτων και άλλα πολλά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ξεχάστε τυχόν κλισέ όπως «απαγορεύεται το βραδινό» ή «πρέπει να τρώω κάθε μέρα ψητό με σαλάτα» και ελάτε να βρούμε μαζί ποια είναι η καταλληλότερη διατροφή για εσάς! Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

* Ενημερωθείτε για τη δυνατότητα συνεδριών από απόσταση (μέσω skype) από εδώ

Συχνές ερωτήσεις ενδιαφερομένων

Στείλτε μας τις δικές σας απορίες εδώ και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!

Θα πρέπει να τρώω συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα; Πρέπει να τρώω ένα γεύμα ή σνακ ανά 3 ώρες;

Όχι, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μαζί θα βρούμε ποιες ώρες σας βολεύει να καταναλώνετε τα γεύματά σας, ανάλογα με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Επίσης, δεν χρειάζεται να τρώτε ανά 3 ώρες – σίγουρα θα βοηθούσε να μην μένετε νηστικοί για πάρα πολλές ώρες (καθώς είναι πιο δύσκολο να ελέγξουμε την ποσότητα του φαγητού μας όταν έχουμε μείνει νηστικοί πάρα πολλές ώρες), ωστόσο δεν υπάρχει κανόνας στο πόσο συχνά πρέπει να τρώμε.

Θα πρέπει να μαγειρεύω διαφορετικό φαγητό για μένα και διαφορετικό για την υπόλοιπη οικογένεια; Πρέπει να τρώω κάθε μέρα ψητό με σαλάτα;

Σίγουρα όχι. Στόχος είναι να τρώτε υγιεινά τόσο εσείς όσο και η υπόλοιπη οικογένεια. Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν όλο το φάσμα φαγητών που μαγειρεύει η μέση ελληνική οικογένεια, καθώς και προτάσεις για διαφορετικές συνταγές και φαγητά, εφόσον επιθυμείτε.

Πρέπει να κάνω τεστ δυσανεξίας τροφίμων ώστε να δω ποια τρόφιμα επηρεάζουν τον μεταβολισμό μου;

Όχι, τα τεστ δυσανεξίας δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και δεν μας προσφέρουν καμία αληθή πληροφορία για τους λόγους που δεν χάνετε βάρος. Η συνολική αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών είναι σχεδόν πάντα το κλειδί.

Υπάρχει πρόγραμμα διατροφής και για αύξηση βάρους;

Φυσικά, η αύξηση βάρους εντάσσεται και αυτή στην διαχείριση του βάρους μας. Όπως ακριβώς χρειάζεται ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο για να χάσει κανείς βάρος, έτσι χρειάζεται μια προσεκτική αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες και για να πάρουμε βάρος και να διατηρήσουμε μια καλή σωματική σύσταση.

Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού