Πολιτική Απορρήτου

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου (εφεξής «Πολιτική») αφορά τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και ειδικότερα τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης αυτών, κατά την επίσκεψη, εγγραφή η χρήση από μέρους σας του ιστότοπου www.eutrofia.gr (εφεξής «Ιστότοπος») και της αντίστοιχης σελίδας eutrofiapatra στο Facebook (εφεξής «Σελίδα Facebook»).

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ως επισκέπτες και χρήστες των υπηρεσιών του Ιστότοπου και της σελίδας Facebook υπόκεινται στους όρους του παρόντος κειμένου, καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [679/2016 ΓΚΠΔ].

Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του διαδικτύου, όσο και της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος επεξεργασίας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίζει την συμμόρφωσή με το δυναμικά αναπτυσσόμενο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνo για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι το Ευτροφία, με έδρα στην διεύθυνση Δημ. Βότση 2, Πάτρα, το οποίο είναι ο κύριος και δικαιούχος χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου.

Ορισμός των Προσωπικών Δεδομένων και της Επεξεργασίας τους

Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν συνδυαστικά με άλλες πληροφορίες να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός φυσικού προσώπου, επισκέπτη/ χρήστη του Ιστότοπου ή της Σελίδας Facebook. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων. Η επεξεργασία περιλαμβάνει κάθε πράξη, που πραγματοποιείται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του Ιστότοπου ή της Σελίδας.

Συλλογή των Προσωπικών σας Δεδομένων

Κατά κύριο λόγο συλλέγουμε τα στοιχεία σας απευθείας από εσάς, κατά την επικοινωνία σας μαζί μας. Επιπλέον, συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σας παθητικά μέσω εργαλείων εντοπισμού, όπως cookies και beacons. Τέλος, συλλέγουμε δεδομένα και από τρίτα μέρη, όπως πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης [Facebook, Instagram]. Ο τρόποι συλλογής των δεδομένων σας αποτυπώνονται στα ακόλουθα στάδια:

  • Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον Ιστότοπο, δεδομένα σας συλλέγονται μόνο από τα cookies που έχετε επιτρέψει με την συγκατάθεση σας να χρησιμοποιηθούν, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην Χρήση Cookies.
  • Για να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνετε τις φόρμες “Επικοινωνίας” και “Κλείστε Ραντεβού”, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), τα οποία συλλέγουμε μαζί με το σχόλιό σας για να σας απαντήσουμε.
  • Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από ανήλικους δίχως τη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Αν αντιληφθούμε ότι ένας ανήλικος επιχειρεί να υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, θα αφαιρέσουμε τα δεδομένα αυτά από τα αρχεία μας. Αν είστε γονέας/κηδεμόνας ενός ανηλίκου που έχει υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας για να τα διαγράψουμε.
  • Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες καταγραφής επισκεψιμότητας, όπως την Google Analytics. Το Google Analytics μας παρέχει ανωνυμοποιημένα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον Ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον Ιστότοπο. Παρόλο που το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να καταγράφει δεδομένα, όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν συνδέεται με το πρόσωπό σας και δεν σας ταυτοποιεί. Σημειώνουμε ότι το Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.

Σκοπός και Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας των Δεδομένων σας

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς και ιδίως για:

  • την διαχείριση του Ιστότοπου και των συνδεδεμένων εφαρμογών,
  • την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του Ιστότοπου,
  • την βελτιστοποίηση της πλοήγησης στον Ιστότοπο και της εμπειρίας του επισκέπτη και χρήστη των εμπεριεχόμενων υπηρεσιών,
  • την επικοινωνία και ενημέρωση των επισκεπτών.

Πρόσβαση και Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με ξένους. Προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς παρέχονται σε μερικές περιπτώσεις στους αξιόπιστους συνεργάτες μας, προκειμένου είτε να καταστήσουμε δυνατή την παροχή της υπηρεσίας σας είτε να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών σας.

Πώς εξασφαλίζουμε τα δεδομένα σας

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα για την επικοινωνία και τη μεταφορά δεδομένων (όπως το HTTPS). Χρησιμοποιούμε ανώνυμα και ψευδώνυμα όπου είναι κατάλληλο. Παρακολουθούμε τα συστήματά μας για τυχόν τρωτά σημεία και επιθέσεις.

Διατήρηση και Ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο νόμιμος σκοπός της επεξεργασίας, για την οποία είχαν συλλεγεί αρχικά, κατόπιν ελεύθερης συγκατάθεσής. Για την διατήρηση των δεδομένων εφαρμόζουμε το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας και έχουμε υλοποίησει εύλογες φυσικές, ηλεκτρονικές, και διοικητικές διαδικασίες για την αποφυγή τυχαίας ή παράνομης καταστροφής, απώλειας, αλλοίωσης, μη εξουσιοδοτημένης γνωστοποίησης ή πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται, αποθηκεύονται ή αποτελούν με διαφορετικό τρόπο αντικείμενο επεξεργασίας.

Διαγράφουμε τα Δεδομένα, τα οποία συλλέγουμε από εσάς, εάν δεν είναι πλέον αναγκαίο να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί αποκλειστικά με σκοπό την επικοινωνία του χρήστη μαζί μας ή την ενημέρωση ενδιαφερομένων για διαφήμιση από τις αντίστοιχες φόρμες συλλογής του Ιστότοπου, διατηρούνται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας και διαγράφονται εντός [3] τριών μηνών από την παύση της. Ωστόσο, ενδέχεται να μας ζητηθεί να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω νομοθετικών διατάξεων.Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Cookies και άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε

Χρησιμοποιούμε cookies και / ή παρόμοιες τεχνολογίες για να αναλύσουμε τη συμπεριφορά των πελατών, να διαχειριστούμε τον ιστότοπο, να παρακολουθούμε τις κινήσεις των χρηστών και να συλλέγουμε πληροφορίες για τους χρήστες. Αυτό γίνεται για να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε την εμπειρία σας μαζί μας.

Ένα cookie είναι ένα μικροσκοπικό αρχείο κειμένου που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας. Τα cookies αποθηκεύουν πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους ιστότοπους να δουλέψουν. Μόνο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα cookies που δημιουργούνται από τον ιστότοπό μας. Μπορείτε να ελέγξετε τα cookies σας σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης. Η επιλογή να απενεργοποιήσετε τα cookies ενδέχεται να εμποδίσει τη χρήση ορισμένων λειτουργιών. Μπορείτε να καταργήσετε τα cookies που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτικής Cookies του eutrofia.gr

Τα νόμιμα Δικαιώματά σας

Ως υποκείμενο των δεδομένων έχετε συγκεκριμένα νόμιμα δικαιώματα, που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς:

  • Πρόσβαση: Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε εάν και με ποιό τρόπο επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή και χωρίς κάποια χρέωση.
  • Επικαιροποίηση: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι ελλιπή ή εσφαλμένα.
  • Διαγραφή: Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας, αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση επεξεργασίας.
  • Εναντίωση: Μπορείτε να προβάλετε ανά πάσα στιγμή αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, την οποία θα σεβαστούμε με την προϋπόθεση μη ύπαρξης άλλων νόμιμων λόγων.
  • Περιορισμοί επεξεργασίας: Μπορείτε να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, εάν αμφισβητείτε την ακρίβεια τους ή την νομιμότητα της επεξεργασίας.
  • Φορητότητα: Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα, που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεάζεται η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας βάσει της εν λόγω συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της.

Προκειμένου να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@eutrofia.gr εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός 30 ημερών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συγκεκριμένους λόγους που αφορούν το συγκεκριμένο νομικό δικαίωμα ή η πολυπλοκότητα του αιτήματός σας. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας, για λόγους ταυτοποίησης, πριν απαντήσουμε σε αίτημά σας.

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού