Εργαστήρια διατροφής για παιδιά

Σχετικά με τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια διατροφής είναι μια καινοτόμος προσπάθεια για την Πάτρα, με στόχο την εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά μέσα από την διαδικασία του παιχνιδιού.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι των εργαστηρίων ενδεικτικά περιλαμβάνουν την εξοικείωση του παιδιού με την έννοια της καλής διατροφής, τον εμπλουτισμό του διαιτολογίου του παιδιού με περισσότερα τρόφιμα από όλες τις ομάδες των τροφίμων, την εκπαίδευση στη σωστή μερίδα του φαγητού, την εκμάθηση καλών συνηθειών διατροφής (όπως τα οικογενειακά γεύματα, την αποφυγή του τσιμπολογήματος κλπ), την έμφαση και στην φυσική δραστηριότητα ως ζωτικό παράγοντα καλής υγείας και, φυσικά, την διασκέδαση και την έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών!

Τα εργαστήρια διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς κύκλους με διαφορετικές θεματικές ενότητες κάθε φορά (ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε κοινού) και βασίζονται στη βιωματική μάθηση. Έτσι, όλα τα διατροφικά μηνύματα μεταδίδονται μέσα από δραστηριότητες όπως:

  • Μαγειρική
  • Αυτοσχέδιες ομαδικές και ατομικές κατασκευές
  • Επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ
  • Κλασσικά παιχνίδια κίνησης προσαρμοσμένα στα διατροφικά μηνύματα
  • Ζωγραφική, κλπ.

Τα εργαστήρια οργανώνονται ανάλογα με τη ζήτηση σε ιδιωτικούς χώρους και δομές όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικές ομάδες και σύλλογοι, σχολεία και άλλους χώρους.

Θέλετε να δώσετε τη δυνατότητα στα παιδιά σας να μάθουν για την υγιεινή διατροφή μέσα από μία διασκεδαστική και μοναδική εμπειρία; Καλέστε μας άμεσα και ελάτε να συζητήσουμε μαζί πώς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε τα εργαστήρια στο χώρο σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συχνές ερωτήσεις ενδιαφερομένων

Στείλτε μας τις δικές σας απορίες εδώ και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!

Τι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα εργαστήρια;

Οι δραστηριότητες ποικίλλουν και προσαρμόζονται στον εκάστοτε εκπαιδευτικό στόχο. Συχνές δραστηριότητες που επιστρατεύονται είναι: μαγειρική, κατασκευές, ζωγραφική, επιδαπέδια και επιτραπέζια παιχνίδια, διαγωνισμοί, μεταμφιέσεις, δημιουργία κολάζ, παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι και άλλες πολλές.

Σε τι ηλικίες απευθύνονται τα εργαστήρια διατροφής για παιδιά;

Τα εργαστήρια αφορούν κυρίως παιδιά πρώτης σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Ωστόσο, για προφανείς λόγους γίνεται προσπάθεια κάθε κύκλος να απευθύνεται σε μία όσο το δυνατόν πιο στενή ηλικιακή ομάδα. Ακόμα, λοιπόν, και αν ο παρών κύκλος δεν αφορά το δικό σας παιδί, μπορείτε να μένετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση νέων κύκλων που θα αφορούν διαφορετικές ηλικίες.

Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού