Αθλητική Διατροφή

Αθλητική Διατροφή

Είτε πρόκειται για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου είτε για ένα άτομο που αθλείται περιστασιακά για ψυχαγωγικούς λόγους, η διατροφή μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, όχι μόνο στην απόδοση στην άσκηση αλλά και στην επίτευξη στόχων όπως η βελτίωση της σωματικής σύστασης και η απώλεια βάρους.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Επαγγελματίες αθλητές ή αθλητές υψηλού επιπέδου για βελτίωση της απόδοσης στο άθλημά τους, πχ μαραθωνοδρόμους, κολυμβητές, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κλπ
  • Αθλούμενους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη σύσταση σώματος (απώλεια λίπους και αύξηση μυικής μάζας, γράμμωση κλπ)
  • Παιδιά και έφηβους αθλητές ώστε πέρα από την απόδοση να υποστηρίζεται και η ανάπτυξή τους

Πώς δουλεύουμε:

  • Η πρώτη συνάντηση περιλαμβάνει την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και τη λήψη ενός αναλυτικού ιστορικού διατροφής, συνηθειών άσκησης και τρόπου ζωής γενικά και ανάλογα με το στόχο του ατόμου, διαμορφώνεται το κατάλληλο διαιτολόγιο. Η σωματική σύσταση αξιολογείται τόσο με την χρήση βιοηλεκτρικής εμπέδησης όσο και με την χρήση δερματοπτυχόμετρου (που θεωρείται πιο ακριβές σε υψηλότερου επιπέδου αθλητές)
  • Για το πρόγραμμα διατροφής λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο τις διατροφικές ανάγκες αλλά και τον διαθέσιμο χρόνο για προετοιμασία των γευμάτων, το συνολικό κόστος της διατροφής, τις συνθήκες εργασίες, την κοινωνική ζωή του ατόμου κλπ
  • Η παρακολούθηση εξαρτάται από το στόχο του ατόμου και συνήθως διαμορφώνεται ανά 2 εβδομάδες ή μηνιαία για επαναξιολόγηση της σύστασης σώματος και επαναπροσδιορισμό των διατροφικών στόχων

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και οι δύο Διαιτολόγοι του Ευτροφία έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το κομμάτι της Αθλητικής Διατροφής, λαμβάνοντας μάλιστα την πιστοποίηση του Αθλητικού Διατροφολόγου από την Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής (Certified Sports Nutritionist CISSN, International Society of Sports Nutrition).

Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε την πιο εξειδικευμένη και έγκυρη υποστήριξη, ανάλογα με τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες, κλείστε άμεσα το ραντεβού σας μαζί μας!

* Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατόπιν συνεννόησης, οι υπηρεσίες μας διατίθενται και από απόσταση μέσω skype

Συχνές ερωτήσεις ενδιαφερομένων

Στείλτε μας τις δικές σας απορίες εδώ και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!

Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιώ συμπληρώματα διατροφής για να υποστηρίξω κατάλληλα τον οργανισμό μου;

Τα συμπληρώματα διατροφής διακρίνονται σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετική δράση η καθεμία. Σε γενικές γραμμές, ένα συμπλήρωμα έχει, όπως λέει και το όνομά του, συμπληρωματική δράση σε μια καλή διατροφή, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την καλή διατροφή. Τα συμπληρώματα μπορούν, φυσικά, να είναι χρήσιμα σε περιπτώσεις έλλειψης κάποιου συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού (πχ σίδηρος) και εφόσον αυτή είναι τεκμηριωμένη και αδύνατο να αντιμετωπιστεί μέσα από την διατροφή. Συμπληρώματα βελτίωσης της απόδοσης ή της σωματικής σύστασης (πχ συμπληρώματα πρωτεϊνών) είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από σύσταση κάποιου ειδικού.

Σημείωση: Τα αθλητικά ποτά δεν περιλαμβάνονται στα συμπληρώματα, μπορούν όμως να έχουν κάποιο ρόλο στον υψηλού επιπέδου αθλητή.

Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού