Εργαστήρια διατροφής για ενήλικες

Καινοτόμα διατροφικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

Τα εργαστήρια διατροφής για ενήλικες αποτελούν μια καινοτόμο προσπάθεια στον χώρο της διατροφικής εκπαίδευσης και στοχεύουν στην εξοικείωση με διάφορες πτυχές της διατροφής και στην αλλαγή της διατροφικής συνείδησης των συμμετεχόντων.

Η φιλοσοφία των εργαστηρίων περικλείεται στην άποψη ότι η καλή διατροφή απέχει πολύ από αυτό που προβάλλεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης (στερητικές δίαιτες, απαγορευτικά πρότυπα κλπ) και μπορεί να την ακολουθήσει ο καθένας μας εφόσον έχει το απαραίτητο υπόβαθρο και τις κατάλληλες δεξιότητες.

Μέσα, λοιπόν, σε ένα φιλικό περιβάλλον και στηριζόμενοι στις αρχές λειτουργίας της ομάδας (αλληλοϋποστήριξη στον σκοπό της ομάδας, ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων κλπ), η υγιεινή διατροφή τίθεται στο μικροσκόπιο και όλοι οι μύθοι γύρω από αυτήν ξεδιαλύνονται.

Τα εργαστήρια βασίζονται, κατά το δυνατόν, σε βιωματικές τεχνικές και όχι στην στείρα μετάδοση πληροφοριών, ενώ ενθαρρύνεται η συμμετοχή των παρευρισκόμενων με ερωτήσεις και προσωπικές μαρτυρίες.

Τα εργαστήρια ενηλίκων μπορεί να έχουν την μορφή κύκλου εργαστηρίων (για θέματα όπως η διαχείριση βάρους) αλλά και ημερίδων ή σύντομων συναντήσεων (για θέματα όπως η διατροφή στην εγκυμοσύνη ή σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη).

Ενδεικτικά, μερικές από τις πιθανές θεματολογίες των εργαστηρίων αφορούν:

  • Την διαχείριση βάρους: πώς θα χάσω βάρος και πώς θα διατηρηθώ σε φυσιολογικά επίπεδα; Υπάρχουν τροφές που απαγορεύονται; Το βραδινό φαγητό παχαίνει; Πρέπει να κάνω τεστ δυσανεξίας για να δω ποιες τροφές επηρεάζουν τον μεταβολισμό μου;
  • Διατροφή και ψυχολογία: όταν η ψυχολογία μου επηρεάζει τη διατροφή μου, τί μπορώ να κάνω; Πώς μπορώ να διαχειριστώ το άγχος της καθημερινότητας ώστε να μην επηρεάζεται ο τρόπος που τρώω;
  • Διατροφή στην παιδική ηλικία (απευθύνεται σε γονείς και υπεύθυνους φροντίδας των παιδιών): πώς να βοηθήσω το παιδί μου να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Τι συμπεριφορά πρέπει να έχω όταν το παιδί μου ζητάει συνέχεια γλυκά; Τι να του δίνω σαν σνακ στο σχολείο; Τι να κάνω εάν το βάρος του δεν είναι φυσιολογικό;
  • Διατροφική συμπεριφορά: πώς μπορώ να αλλάξω το πως συμπεριφέρομαι απέναντι στο φαγητό;
  • Διατροφή στην εγκυμοσύνη: τι πρέπει να τρώω και τι να αποφεύγω; Πόσες θερμίδες χρειάζομαι; Τι να κάνω εάν αντιμετωπίσω σάκχαρο ή πίεση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
  • Διατροφή για συγκεκριμένες παθήσεις: Σακχαρώδης Διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες κλπ

Τα εργαστήρια είναι πλήρως ευέλικτα και προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα των εκάστοτε συμμετεχόντων.

Το περιεχόμενο της σελίδας συνεχίζεται πιο κάτω

Ελάτε να βρούμε μαζί πώς θα μπορούσαμε να τα οργανώσουμε στο χώρο σας, ανάλογα με τις ανάγκες του προσωπικού σας


Συχνές ερωτήσεις ενδιαφερομένων

– Γιατί να συμμετάσχω σε ένα εργαστήρι αντί για μία εξατομικευμένη συνεδρία με τις Διαιτολόγους;

Τα εργαστήρια έχουν την έννοια της εκπαίδευσης σε ένα ζήτημα, και βασίζονται σε πιο βιωματικές τεχνικές, από ότι κατά την διάρκεια μίας εξατομικευμένης συνεδρίας.

Επιπλέον, οι προσωπικές μαρτυρίες των συμμετεχόντων μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην διερεύνηση πτυχών που ο κάθε συμμετέχων ενδεχομένως να μην έχει ασχοληθεί, ενώ το ομαδικό πνεύμα μπορεί να εμπνεύσει και τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά στο να επιτύχει τους στόχους του.

Τέλος, η συμμετοχή σε ένα ομαδικό εργαστήριο κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τον αντίστοιχο αριθμό εξατομικευμένων συνεδριών που θα χρειάζονταν για την εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο θέμα.


Στείλτε μας τις δικές σας απορίες εδώ και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε!

Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού