Η Ομάδα του Ευτροφία

Το Ευτροφία δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου διατροφικών υπηρεσιών.

Με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για ενήλικες και παιδιά που αφορούν την αλλαγή της διατροφής και του τρόπου ζωής με στόχο τη διαχείριση του βάρους, την αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων και άλλα πολλά.

Παράλληλα, θέλοντας να προσεγγίσουμε το θέμα της καλής διατροφής από μικρή ηλικία, υλοποιούμε τακτικά εργαστήρια διατροφής για παιδιά και εργαστήρια διατροφής για ενήλικες. Τέλος, παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διατροφής προς επιχειρήσεις (εστίασης κ.α.) αλλά και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών διατροφής από απόσταση.

Το Ευτροφία είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια στο χώρο της διατροφικής εκπαίδευσης.

Στόχος μας είναι να αποσυνδεθεί η έννοια της διατροφής με την απώλεια βάρους και να γίνει κατανοητό ότι η καλή διατροφή μας αφορά όλους!

Σας περιμένουμε λοιπόν για να δούμε με διαφορετικό μάτι τη διατροφή!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΤΡΟΦΙΑ
Η ομάδα του Ευτροφία

Μαρκέλλα Συμεοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος, MSc

Η Μαρκέλλα τελείωσε το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κατόπιν απέκτησε το μεταπτυχιακό της τίτλο στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπου ειδικεύτηκε στην παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους. Έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου στο γραφείο Ευτροφία, που ίδρυσαν μαζί με τη Μέμα.

Έχει εκπαιδευτεί σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής καθώς και στη διαχείριση Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ. Ο τομέας της διαισθητικής διατροφής (intuitive eating) είναι και επίσημα στη λίστα με τις εκπαιδεύσεις της, πλαισιώνοντας την ήδη συμπεριφορική της διαχείριση. Έτσι, στέκεται δίπλα στις ανάγκες του ανθρώπου που την εμπιστεύεται, βοηθώντας τον να βρει την ουσία στη διατροφή του και αυτό που τον κάνει να νιώθει πραγματικά καλά!

Μέμα Λαμπροπούλου

Κλινική Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος, MSc, CISSN

Η Μέμα σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης όπου και ειδικεύτηκε στην Διαχείριση Βάρους και την Παχυσαρκία.

To 2014, σε συνεργασία με τη Μαρκέλλα, ξεκίνησαν το Ευτροφία έχοντας ήδη μια μικρή εμπειρία στο επάγγελμα του διατροφολόγου και με κοινό τους όραμα να αποσυνδέσουν τη διατροφή από την απώλεια βάρους.

Έχει ολοκληρώσει ποικίλες εκπαιδεύσεις πάνω σε διάφορα αντικείμενα όπως το NLP (Neurolinguistic programming), δεξιότητες επικοινωνίας για διαιτολόγους, παιδαγωγικής επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ) και διαισθητικής διατροφής.

Μετά από 10 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο, προσωπικό της κίνητρο ήταν και παραμένει να βοηθήσει όποιον το έχει ανάγκη να αποκτήσει μια ελεύθερη και υγιή σχέση με το φαγητό.

Συνεργάτες

Φωτογραφία της Ειρήνης Κύρα

Ειρήνη Κύρα

Κλινική Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος, R.D., M.Sc.

Η Ειρήνη είναι και εκείνη απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στη παχυσαρκία και τη διαχείριση βάρους από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπως η Μέμα και η Μαρκέλλα. Πάντα πίστευε πως ο τρόπος που τρέφεται κανείς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη ψυχολογία του γι’ αυτό και έχει ολοκληρώσει αρκετά ψυχο-εκπαιδευτικά προγράμματα με τελευταίο (2018) για παράδειγμα το NLP Wellbeing Diploma, εξελίσσοντας τις δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής της. Από όταν έγινε μανούλα, το 2019, έχει εντρυφήσει και στη βρεφική διατροφή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θηλασμό και στο baby led weaning.

Πέρα από τις διατροφικές συνεδρίες, στην επαγγελματική της πορεία έχει ασχοληθεί και με την επιστημονική διαχείριση σε ποικίλα διατροφικά project (αφίσες, event, βιβλία, παρουσιάσεις, καμπάνιες, τηλεοπτικές-ραδιοφωνικές εκπομπές, εταιρική υποστήριξη κλπ), την ερευνητική εργασία ως εξωτερική συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη διδασκαλία σε διατροφικά μαθήματα ιδιωτικού ΙΕΚ. Από το 2020, είναι υπεύθυνη επικοινωνίας στο Ευτροφία και περήφανη αρωγός στο όραμά του!

Στάθης Βασιλείου

Αθλητικός Διατροφολόγος , R.D., M.Sc, CISSN

Ο Στάθης τελείωσε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc) και στη συνέχεια το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc). Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, “Κλινική Εργοσπιρομετρία – Άσκηση και Αποκατάσταση”, ενώ είναι πιστοποιημένος Αθλητικός Διατροφολόγος (CISSN), από την παγκόσμια κοινότητα αθλητικής διατροφής (International Society of Sports Nutrition). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συμβουλευτικής από το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).

Έχει έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως προπονητής βελτίωσης φυσικής κατάστασης σε πλήθος γυμναστηρίων και Αθλητικών Σωματείων, έχει διδάξει για 5 χρόνια σε ιδιωτική σχολή το μάθημα της αθλητικής διατροφής και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την Διατροφική υποστήριξη αθλητών υψηλού επιπέδου.

Μεγάλη του αγάπη είναι το ορειβατικό σκι και το ορεινό τρέξιμο.

Κωνσταντίνος Βαλουξής

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, R.D.

Ο Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Με το πέρας των σπουδών του συνεργαστηκε με την ιατροφαρμακευτικη εταιρεία Vivante σε επιπεδο προληψης και θεραπειας νοσηματων.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησε να συνεργαστεί με αθλητικούς συλλόγους (Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα , Ερμής) με σκοπό την εκπαίδευση των μικρών αθλητών σε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Τα τελευταία χρόνια ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανιας ενώ από το 2023 αποτελεί συνεργάτη του Διατροφικού γραφείου Ευτροφία, μεταδίδοντας θετικές συνήθειες χωρίς ‘πρέπει’ και ακρότητες.

Τζέμα Νικολακοπούλου

Σύμβουλος Διατροφής

Η Τζέμα είναι Σύμβουλος Διατροφής και έχει τελειώσει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει εμπειρία στην επικοινωνία ενώ στόχος της είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης των ανθρώπων με τη διατροφή τους.

Μεγάλη της αγάπη είναι η μαγειρική και τα ταξίδια.

Φωτογραφία του Πάρη Παπαβλασόπουλου

Πάρης Παπαβλασόπουλος

Sr. Digital
Product Manager

Ο Πάρης τελείωσε το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πάτρας προτού αποκτήσει το μεταπτυχιακό του τίτλο στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent. Στις αρχές του 2010, το ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες και το internet ήταν το εισιτήριο για να ασχοληθεί και επαγγελματικά με τον κλάδο της Τεχνολογίας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Junior Project Manager σε ένα από τα πιο γνωστά digital agencies της Αθήνας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει και ηγηθεί της υλοποίησης, εξέλιξης και προώθησης πολλών digital προϊόντων (website, mobile εφαρμογών) για μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Ελλάδας (gazzetta.gr, sdna.gr, Eurobank, Eurolife, HOL, Χρυσός Οδηγός, Διεθνής Αμνηστία), για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2019, μαζί με την ομάδα του Ευτροφία, αναπτύσσουν και προωθούν στον ψηφιακό κόσμο το Ευτροφία και το eutrofia.gr.

Ο χώρος μας

Τα γραφεία του Ευτροφία στην Πάτρα
Επιλέξτε ημέρομηνία και κλείστε το ραντεβού σας στο Ευτροφία Κλείστε ραντεβού