Μπορεί να μην ανεβάζουμε συχνά οι συνταγές αλλά, όταν το κάνουμε, είναι κάτι που πραγματικά πιστεύουμε ότι αξίζει να δοκιμάσετε!

Αυτό, ακριβώς, ισχύει για αυτά τα muffins μπανάνας που πάνε σε όλες τις περιστάσεις: καφέ, πρωινό, κολατσιό στο σχολείο, σνακ στη δουλειά, λιχουδιά χωρίς ενοχές.. you name it!

Μη σας τρομάξουν τα πολλά υλικά, η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή! Το καλύτερο; Αποθηκεύονται στην κατάψυξη και τα έχουμε να τα χαιρόμαστε για πολύ καιρό αργότερα!

Υλικά (για 12 muffins):

  • 2 φλ. βρώμη, αλεσμένη στο μούλτι (περίπου 160γρ συνολικά)
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο*
  • 1 φλ. καρύδια (110γρ), αλεσμένα στο μέγεθος της προτίμησής μας*
  • 3 αυγά
  • 2 μπανάνες μεγάλες, ώριμες
  • 1 μικρό μήλο, χωρίς τη φλούδα
  • 100ml γάλα 2% (ή φυτικό γάλα της προτίμησής σας)
  • 1/4 φλ. μέλι (περίπου 85γρ)
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα + 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη*
  • 1 κ.γ. baking soda (όχι baking powder!) + 1 βανίλια σε σκόνη

(Με * σας δείχνουμε τα υλικά που είναι προαιρετικά!)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Στο μούλτι λιώνετε τα φρούτα (μπανάνες και μήλο)
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το γάλα, το μέλι,τα λιωμένα φρούτα και το ελαιόλαδο
  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τα στερεά υλικά (βρώμη, λιναρόσπορο, καρύδια, μπαχαρικά)
  5. Προσθέτετε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα
  6. Λαδώνετε και αλευρώνετε 12 φορμάκια για muffins. Γεμίζετε με το μείγμα (να μην υπερβαίνει το χείλος της φόρμας) και τοποθετείται σε λαμαρίνα/ταψί.
  7. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για, περίπου, 30-35 λεπτά (ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε μέσα).

Διατροφικά Στοιχεία

banana-muffins-calories

 

Καλά ψησίματα!

Share: