Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων εργαστηρίων διατροφής για παιδιά, και σε μια προσπάθεια να επεκτείνουμε τις δράσεις μας εκτός του χώρου μας, τα παιδικά εργαστήρια του Ευτροφία φιλοξενήθηκαν από τον παιδικό σταθμό «Ναυτίλο» για έναν ειδικά σχεδιασμένο κύκλο εργαστηρίων διατροφής μέσα στον Μάρτιο.

Στα πλαίσια αυτών, τα παιδιά του νηπίου και του προνηπίου ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο της διατροφής και όλοι μαζί ανακαλύψαμε πώς η καλή διατροφή μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική! Τα εργαστήρια περιελάμβαναν, όπως πάντα, βιωματικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια διατροφής, χορό και μαγειρική, μέσα από τις οποίες τα παιδιά γνώρισαν τις ομάδες τροφίμων, τα υγιεινά γλυκά καθώς και τη σχέση του φαγητού με τη δραστηριότητα (ενεργειακό ισοζύγιο).

Παράλληλα, και προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και η οικογένεια στο θέμα της διατροφής, οι γονείς λάμβαναν τακτικά ενημερωτικό υλικό ώστε να ενσωματωθούν οι αλλαγές και στο οικογενειακό περιβάλλον.

Όσο για το πώς περάσαμε… οι εικόνες τα λένε όλα!

 Θα θέλαμε, τέλος,  να ευχαριστήσουμε θερμά την διεύθυνση και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού «Ναυτίλος» για την ευκαιρία που μας έδωσαν και την άψογη συνεργασία!