Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε έναν κύκλο εργαστηρίων διατροφής στον παιδικό σταθμό «Ναυτίλο» μέσα από τα οποία τα παιδιά του προνηπίου και του νηπίου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την καλή διατροφή παίζοντας και μαγειρεύοντας!

Ομαδικές και ατομικές κατασκευές, αυτοσχέδια επιδαπέδια και άλλα παιχνίδια και, όπως πάντα, μαγειρικές δημιουργίες βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν μερικές «δύσκολες» ομάδες τροφίμων όπως τα λαχανικά και το ψάρι, αλλά και να πάρουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο αλλά και για τα γλυκά! Έτσι τα παιδιά γέμισαν με νέες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι!

Φυσικά όπως πάντα, οι γονείς έλαβαν αντίστοιχη ενημέρωση ώστε τα μηνύματα που ακούστηκαν εντός τάξης να ενσωματωθούν και… στο σπίτι!

Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε πολύ την διεύθυνση και το προσωπικό του Ναυτίλου για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αλλά και τους μικρούς μας φίλους για την ενέργεια και τα χαμόγελα που μας χάρισαν!

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας στη σελίδα “Εργαστήρια διατροφής” του eutrofia.gr ή επικοινωνόντας μαζί μας!