Αυτή η σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασσικές εκδοχές των οσπρίων, ενώ μας παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (παρόμοια με αυτήν του κρέατος) χάρη στο συνδυασμό των φασολιών με το πλιγούρι, καθώς και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα χάρη στο αβοκάντο. Δοκιμάστε την!

 

Υλικά για 2-3 μερίδες:

  • 140γρ φασόλια μαυρομάτικα
  • 110γρ πλιγούρι
  • 90γρ αβοκάντο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι ή ψημένες)
  • Πράσινο κρεμμυδάκι
  • Μαϊντανός (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι

Για το dressing:

  • Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κγλ μέλι
  • 2 κγλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα φασόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή να μην τα παραβράσετε ώστε να κρατήσουν την τραγανή υφή τους.
  2. Παράλληλα ετοιμάζετε το πλιγούρι, τοποθετώντας το σε κατσαρολάκι με τη διπλάσια ποσότητα ζεστού νερού (250γρ περίπου) και το σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
  3. Κόβετε το αβοκάντο και τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι.
  4. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις γεύσεις σας.  Παράλληλα ετοιμάζετε το dressing, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά του.
  5. Σερβίρετε τη σαλάτα περιχύνοντας με το dressing.