Τι θα χρειαστείτε;

2 φλ. αλεύρι φαρίνα κόκκινη

2/3 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

1 φλ. γάλα

3 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

400-500 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά

λίγο πιπέρι

3-4 κ.σ. σουσάμι

τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα ταψιού

 

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με το καλαμποκέλαιο, το γάλα και το γιαούρτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος την φέτα τριμμένη (στο μεγάλο τρίφτη). Απλώνεται λίγο λάδι στο ταψί και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά ώστε να πάει παντού. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και από πάνω ρίχνετε λίγο σουσάμι.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά (οπότε και κάνετε τον απαραίτητο έλεγχο με το μαχαίρι που πρέπει να βγαίνει καθαρό!).

Βγάζει 20-25 κομμάτια (ρόμβους ή τετράγωνα) με περίπου 200kcal το καθένα.

Καλή επιτυχία!!

Share: