Μέσα σε όλη αυτή την παραφιλολογία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ σχετικά με τις δίαιτες και το πώς θα χάσουμε βάρος, συναντάει κανείς αρκετά «διαμάντια» από ειδήμονες και μη. Τόσα που συγκεντρώσαμε εδώ ένα top 5 των χειρότερων πρακτικών για να χάσεις βάρος!

 

5) Γίνεσαι…ρομπότ όσον αφορά την τήρηση της δίαιτας

Το να κάνεις μια δίαιτα τέλεια χωρίς καμία παρασπονδία είναι λίγο ανησυχητικό. Και εξηγώ: δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε μια καλή διατροφή, υπάρχουν μόνο τρόφιμα που μπορούμε να τρώμε περισσότερο ή λιγότερο συχνά. Το δύσκολο είναι να βρούμε την ισορροπία αυτή, όχι να κάνουμε μια τέλεια διατροφή για ένα μήνα και μετά να μην ξέρουμε πώς να χειριστούμε την διατροφή μας στην καθημερινότητα.

4) Τρως μόνο ψητά

Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός «ψητό-σαλάτα» είναι το ευαγγέλιο για τους περισσότερους διαιτώμενους. Αν όμως θέλεις αφενός να ακολουθήσεις μια πιο ρεαλιστική και μακροπρόθεσμη διατροφή αλλά αφετέρου και να βοηθήσεις την υγεία σου, πρέπει να μάθεις να τρως και ζυμαρικά και λαδερά και όλα τα «επικίνδυνα» για την δίαιτά σου φαγητά!

3) Εστιάζεις στο αν η ζάχαρη που χρησιμοποιείς είναι μαύρη ή άσπρη

Αυτή η ιστορία με την μαύρη ζάχαρη έχει γίνει πανδημία. Όσο κι αν σου ακουστεί περίεργο, η μαύρη ζάχαρη έχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με την άσπρη ζάχαρη (όπως επίσης και με το μέλι). Αντί να σε απασχολεί το χρώμα της ζάχαρης που έβαλες στον καφέ, καλύτερα ασχολήσου με το πόση ζάχαρη έβαλες τελικά!

2) Δεν τρως βραδινό

Ξέρουμε, το έχεις ακούσει από παντού: «το βραδινό παχαίνει»! Ε φτάνει πια αυτός ο ρατσισμός με το βραδινό! Ας πούμε απλώς ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση για την διάσημη άποψη ότι οι βραδινές θερμίδες θα γίνουν λίπος επειδή δεν θα τις κάψουμε αμέσως, ο οργανισμός μας λειτουργεί πολύ πιο περίπλοκα από αυτό! Απόλαυσε, λοιπόν, χωρίς τύψεις το βραδινό σου (σε λογικά πάντα πλαίσια).

1) Κάνεις το τεστ δυσανεξίας για να βρεις ποια τρόφιμα σε παχαίνουν

Το θέμα αυτό το έχουμε θίξει αναλυτικά και εδώ. Εν συντομία, τα τεστ αυτά δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και τα ευρήματά τους μας είναι ούτε λίγο ούτε πολύ…άχρηστα.

Την επόμενη φορά που θα διαβάσεις κάτι αντίστοιχο λοιπόν, σκέψου το διπλά!