…ή γιατί σκεφτόμαστε σοβαρά να σταματήσουμε να δηλώνουμε το επάγγελμά μας!

Έχουμε ξαναναφερθεί σε «διαμάντια» που ακούμε ως διαιτολόγοι αλλά σήμερα, ενόψει και των σοβαρών εξελίξεων στην πολιτική σκηνή, είπαμε να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα και να σας φτιάξουμε ένα top 3 από πράγματα που μας ρωτάνε/σχολιάζουν με το που κάποιος μαθαίνει ότι είμαστε διαιτολόγοι.

1. “Εμένα όπως με βλέπεις, πόσα κιλά με κάνεις? Όχι πες μου, φαίνομαι εγώ για χ κιλά??”

Καταρχάς, αγαπητοί φίλοι, δεν διαθέτουμε κάποιες μαγικές δυνάμεις που να μας επιτρέπουν να υπολογίσουμε πόσα κιλά είναι κάποιος που μόλις γνωρίσαμε. Ούτε σκανάρουμε αυτόματα τους γύρω μας και βγάζουμε συμπεράσματα για το βάρος τους, την διατροφή τους κλπ. Και τι σημασία έχει άλλωστε το τι γράφει η ζυγαριά του! Όσο για το αν φαίνεται όντως να είναι όσα κιλά είναι, ούτε αυτό έχει καμία σημασία γιατί δεν είμαστε εκεί για να κρίνουμε τα κιλά του και αν είναι πολλά ή λίγα ή αν έπρεπε να είναι περισσότερα ή λιγότερα.

Στο ίδιο μοτίβο μπαίνουν και όλες οι εκφράσεις ρατσισμού, τύπου “ωχ, ήρθε η διαιτολόγος, ας αφήσω κάτω το τυροπιτάκι” ή “τρως κι εσύ παγωτό?!”.

2. «Α είσαι διαιτολόγος; Και θέλω καιρό τώρα να πάω σε ένα διαιτολόγο να μου φτιάξει τον μεταβολισμό!»

Αυτός ο μεταβολισμός που εμείς οι διαιτολόγοι θα τον διορθώσουμε ως δια μαγείας… Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: ο μεταβολισμός μας (οι θερμίδες δηλαδή που καίμε κατά τη διάρκεια μίας ημέρας αν βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους ηρεμίας) δεν είναι κάτι που διορθώνεται όπως πολύς κόσμος νομίζει με «μικρά και συχνά γεύματα» ή με «ειδικούς συνδυασμούς τροφών». Για την ακρίβεια, η μόνη πραγματικά ριζική βελτίωση που μπορεί να επιτευχθεί στο μεταβολισμό σας είναι με την βοήθεια της άσκησης, και μάλιστα της άσκησης με βάρη. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, ένας κακός μεταβολισμός σπάνια είναι το πρόβλημα για το αυξημένο βάρος μας!

3. «Τρώω γλυκά αλλά είναι πάντα σπιτικά και τα προσέχω… βάζω είτε μαύρη ζάχαρη είτε μέλι, ποτέ άσπρη ζάχαρη!»

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η μαύρη ζάχαρη είναι ποιοτικά καλύτερη και θερμιδικά χαμηλότερη από την λευκή ζάχαρη. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι διαφορές από άποψη θρεπτικών συστατικών είναι ελάχιστες. Η δική μας γνώμη: είτε μαύρη ζάχαρη, είτε λευκή ζάχαρη, είτε μέλι χρησιμοποιείτε, το ζήτημα είναι τελικά πόσο γλυκό θα φάτε και πόσο συχνά. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά! (Και μεταξύ μας…και το σπιτικό γλυκό, γλυκό είναι!)

Μείνετε ενημερωμένοι για γνωστούς μύθους περί διατροφής από την online καμπάνια μας μέσα από τοfacebook ή μέσα από το site μας που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα!