Σε πείσμα της τάσης της μετά εορτών περιόδου για άρθρα περί αποτοξίνωσης από διαιτολόγους και σε συμφωνία με το τσουχτερό κρύο των ημερών, εμείς είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να σας προτείνουμε μια super γευστική και θρεπτική συνταγή  για να ξεφύγετε λίγο από το κρέας και τις κραιπάλες των εορτών (μέχρι τώρα θα έχετε καταλάβει ότι είμαστε ανεπανόρθωτοι foodies)!

Το ότι είναι και light σας το είπαμε; Δεν σας το είπαμε!

 

Σούπα με γλυκοπατάτες και πράσο

Τι θα χρειαστείτε: 

10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους

1 μεγάλο πράσο

3 φλιτζάνια γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους (περίπου 3 μικρές γλυκοπατάτες)

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

2 φλιτζάνια νερό

1 μικρό γάλα εβαπορέ light (ή και λίγο παραπάνω, ανάλογα τα γούστα)

Μπόλικο πιπέρι για το σερβίρισμα

 

 
Πώς θα την φτιάξετε:

1. Τσιγαρίζετε την γαλοπούλα με ελάχιστο λάδι σε μια κατσαρόλα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Τοποθετείτε την γαλοπούλα στην άκρη, μόλις γίνει.

2. Στην ίδια κατσαρόλα στη συνέχεια τσιγαρίζετε το πράσο για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ελάχιστο νερό, αν χρειαστεί, ώστε να μην μαυρίσει.

3. Προσθέτετε τους κύβους γλυκοπατάτας, τον ζωμό, το νερό και το γάλα και αφήνετε το μίγμα να βράσει. Από εκεί και έπειτα, καλύπτετε την κατσαρόλα και την αφήνετε σε πιο χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, ή μέχρι να έχουν μαλακώσει επαρκώς οι πατάτες.

4. Ομογενοποιείτε το μίγμα, προσθέτοντας και την γαλοπούλα (αφήστε και λίγη στην άκρη για το γαρνίρισμα) και σερβίρετε με μπόλικο πιπέρι!

 

Μερίδες: 4 (1 ¼ φλιτζανιού σούπα ανά μερίδα)
Θερμίδες: 193 kcal ανά μερίδα
 

Περιμένουμε εντυπώσεις!

ΥΓ: Η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που ψάχνουν συνέχεια για νέες ιδέες για φαγητά και όλο τα ίδια φτιάχνουν. Ξέρουν αυτοί.

 

Άρθρο μας στο www.beausillage.com