Αν έφτασε το τέλος του κόσμου και έτσι σταματήσατε να προσέχετε τη διατροφή σας, σας δίνουμε κάθε δίκιο: εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία συντριβής, δεν υπάρχει λόγος να προσέχετε πλέον για να έχετε καλή υγεία ως τότε!

Αν όμως νομίζατε πως κάπου εκεί οδηγούν τα πράγματα και αυτό από μόνο του κλόνισε τις καλές σας συνήθειες…φοβάμαι πως θα σας μαλώσουμε!! Μα ξέρω θα μου πείτε, τώρα με την κρίση, θα κάνουμε δίαιτα όλοι, αναγκαστικά! Αμ δε….

Θα ήταν ευχής έργον μία τέτοια συγκυρία..Θα είχαμε όλοι λιγότερα χρήματα αλλά παράλληλα θα προσέχαμε τη διατροφή μας και θα ήμασταν πολύ fit, καθώς θα μετακινούμασταν μόνο με δικά μας μέσα κοινώς ποδήλατο, ποδαράκια κλπ. Δεν ξέρω αν σας ακούγεται ρεαλιστικό αυτό το σενάριο αλλά δυστυχώς δεν είναι..Και αυτό γιατί οι μελέτες που έχουν γίνει τόσο σε χώρες με αντίστοιχη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση όσο και στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, μιλάνε ακριβώς για τα αντίθετα αποτελέσματα: το μέσο βάρος του πληθυσμού αυξάνεται ενώ η ποιότητα διατροφής χειροτερεύει.. Μην απορείτε!Η κακή ψυχολογία τα φταίει όλα, που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο επονομαζόμενο “συναισθηματικό φαγητό” ή αλλιώς “comfort food”. Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η έλλειψη όρεξης για οργάνωση και προγραμματισμό του φαγητού που πάντα βάζει τρικλοποδιά στην καλή διατροφή!

Μην απελπίζεστε, σας έχουμε σχέδιο δράσης!

  • Καταρχήν αναγνωρίστε την πηγή του κακού: το άγχος και η ανασφάλεια είναι συχνά πολύ κακοί σύμμαχοι που επηρεάζουν και τις διατροφικές σας επιλογές. Ένα βράδυ με έντονη πολιτική συζήτηση μπορεί να σας οδηγήσει να φάτε ή να πιείτε κάτι παραπάνω, αλλά είναι σημαντικό να…
  • Βάλετε τα όρια σας!Σαφώς είναι πιο σημαντική η υγεία σας που διαμορφώνεται μέσα από τη διατροφή σας!
  • Και φυσικά για το καλό της τσέπης σας, η μεσογειακή διατροφή είναι μακράν πιο οικονομική από οποιαδήποτε άλλη επιλογή!

Ορίστε! Μαζί με λίγη αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε!