Το φαγητό εκτός σπιτιού είναι στα φόρτε του, ειδικά τώρα το καλοκαίρι – ζούμε άλλωστε στην Ελλάδα. Παρ’ ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές οπτικές, είναι γεγονός ότι ο Έλληνας βλέπει το φαγητό εκτός σπιτιού σαν διασκέδαση, μια διασκέδαση ικανή να προσαρμοστεί στην τσέπη του καθενός και συνυφασμένη με καλή παρέα, ωραίες γεύσεις και καλοκαιρινά βράδια. Όλα ωραία και καλά μέχρι εδώ.

 

Πόσες διατροφικές… αμαρτίες χωράνε σε ένα γεύμα;

Το πρόβλημα μάλλον ξεκινάει από εκεί που το φαγητό εκτός σπιτιού αποκτά τον ρόλο ενός πολύ ξεχωριστού γεγονότος και οι ωραίες γεύσεις συγχέονται με απαραιτήτως πολύ λιπαρά και αρκετά ανθυγιεινά πιάτα.

«Έλα μωρέ, μια φορά που βγήκαμε να μην πάρουμε μια μακαρονάδα αλά κρεμ;»

«Σιγά μην κάνω δίαιτα τώρα που βγήκα για φαγητό έξω: ευκαιρία να πάρω αυτό το κοντοσούβλι που δε μπορώ να φτιάξω στο σπίτι και συνεχίζω τη δίαιτα από αύριο»

Σας θυμίζουν κάτι οι παραπάνω φράσεις; Τα ίδια θα ακούσετε τους εαυτούς σας να λένε και σε άλλα αντίστοιχα event: τραπέζια σε φιλικά σπίτια, βαφτίσεις, γάμους, ακόμα και στην καθιερωμένη Σαββατιάτικη έξοδο που μπορεί και να συμβαίνει κάθε εβδομάδα.

 

Ο μύθος του “φιλέτου κοτόπουλου”

Μάλλον κάπου εδώ είναι που περιμένετε από εμάς να σας πούμε το γνωστό κλισέ: «Αν θες να πας για φαγητό έξω, πάρε ένα φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα». Σίγουρα το φιλέτο κοτόπουλο είναι μια καλή επιλογή, αλλά για εμάς ειδικά που αγαπάμε το καλό φαγητό και τις ωραίες γεύσεις, νιώθουμε ότι είναι κρίμα να περιορίζουμε τις υγιεινές επιλογές σε ένα και μοναδικό πιάτο! Όχι, το φιλέτο κοτόπουλο δεν είναι η μόνη υγιεινή επιλογή. Και, όχι, δεν σημαίνει ότι αν διαλέξεις κάτι άλλο θα βγεις εκτός προγράμματος διατροφής ή θα πρέπει να νιώθεις τύψεις μετά.

 


 

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να σας πείσουμε για τα παραπάνω, το Ευτροφία ξεκινάει μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το φαγητό εκτός σπιτιού, η οποία εκτός από άρθρα και σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα μας, αποκτά σάρκα και οστά μέσα από την συνεργασία με το εστιατόριο Altana (Δεσποτοπούλου 69, Βραχνέικα Πατρών). Εκεί θα βρείτε στο μενού γευστικές προτάσεις με το σηματάκι “Super Food”, ένα πιάτο δηλαδή που συνδυάζει υψηλή θρεπτική αξία με γεύση, πλήρες από άποψη πρωτεϊνών, υδατανθράκων και φυτικών ινών, με την διατροφική έγκριση του Ευτροφία!

Ευχαριστούμε πολύ το Altana για την συνεργασία! Θα σας δούμε εκεί, δίπλα στη θάλασσα!