Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος έχει το πάνω χέρι στις αποφάσεις σας σχετικά με το φαγητό; Φανταστείτε για παράδειγμα πώς είστε στη δουλειά και το βιολογικό σας ρολόι για έξτρα ενέργεια χτυπα! Τι είναι το πρώτο που σκέφτεστε;
  • Αχ να είχα αυτήν την τέλεια σπανακόπιτα που έφαγα χτες!
  • Ας απολαύσω τη σαλάτα που έφερα μαζί μου..
  • Μήπως να παραγγείλω και τρώω το φαγητό μου αργότερα;;

 

Είναι τόσα τα καθημερινά ερεθίσματα που ενδεχόμενα βγαίνουν και στο φαγητό, που πολύ συχνά η ερμηνεία τους μπερδεύει και εμάς τους ίδιους. Πεινάμε; Έχουμε ανάγκη για τόνωση; Έχουμε ανάγκη για αλλαγή γεύσης; Λιγουρευόμαστε αφότου είδαμε κάτι να υπάρχει; Νιώθουμε κουρασμένοι/ εξαντλημένοι/στεναχωρημένοι κ.ο.κ. ; Οι επιλογές του φαγητού μας τις περισσότερες φορές βασίζονται σε συναισθηματικά κριτήρια και λιγότερο σε ορθολογικά π.χ. αυτό που κάνει καλό/μου δίνει ενέργεια κλπ.

Είναι λογικό αυτό; Μα φυσικά! Η λήψη τροφής συνδέεται και με έκκριση ορμονών ευχαρίστησης, συνεπώς ο εγκέφαλος μας μαθαίνει να αναζητάει τις τροφές που νιώθει πως τον ικανοποιούν.

Η διατροφή ωστόσο είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος της επίσημης, και όσα μαθαίνουμε καθημερινά θα ήταν καλό να μπορούσαμε να τα κάνουμε πράξη. Η καθημερινότητά μας τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αποδοτική και ευχάριστη.

Ένα πλάνο διατροφής μπορεί να σας δείξει το δρόμο. Οργανώνοντας τη διατροφή σας κατάλληλα θα μπορέσετε να προσλαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και να νιώθετε καλύτερα συνολικά. Η ευχαρίστηση θα είναι συνολική και πιο βαθιά. και έτσι η διατροφή θα ξαναβρεί τον υποστηρικτικο της ρόλο στην καθημερινότητα σας!
Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να φροντίσετε το σώμα σας  χτίζοντας μια εύκολη και υγιεινή διατροφική καθημερινότητα!