Έχετε καταλάβει ότι μας αρέσει να δοκιμάζουμε υγιεινές εναλλακτικές συνταγών και έχουμε καταλάβει ότι τα κέικ και τα μπισκοτάκια είναι η αδυναμία σας.

Ιδού, λοιπόν, ο τέλειος συνδυασμός των παραπάνω: γλασερό, εθιστικό μπανανόψωμο που τρώγεται χωρίς τύψεις!

Χωρίς περισσότερα λόγια, ας περάσουμε στο πώς θα το ετοιμάσετε!

Υλικά:

  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζ. βρώμη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. μαλακή μαργαρίνη (χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μέλι
  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα και το αλεύρι σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με  τη ζάχαρη και το μέλι.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το γάλα και τα αυγά.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις μπανάνες με το μείγμα με τη ζάχαρη.
  5. Κατόπιν, προσθέτουμε τα στεγνά υλικά. Προσοχή! Το μείγμα δεν  είναι απαραίτητο να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  6. Αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα (μακρόστενη ή στρογγυλή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το ψωμάκι μας.

Η συνταγή έκανε πάταγο σε προηγούμενα brunch μας! Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη φίλη και συνάδελφο Δήμητρα Μελαδάκη που μας την έμαθε!

Διατροφική ανάλυση

Διατροφική ανάλυση μπανανόψωμου