Μπανανόψωμο με μόλις 160kcal!
02 Φεβ 2020
Έχετε καταλάβει ότι μας αρέσει να δοκιμάζουμε υγιεινές εναλλακτικές συνταγών και έχουμε καταλάβει ότι τα κέικ και τα μπισκοτάκια είναι η αδυναμία σας.
Ιδού, λοιπόν, ο τέλειος συνδυασμός των παραπάνω: γλασερό, εθιστικό μπανανόψωμο που τρώγεται χωρίς τύψεις!
Χωρίς περισσότερα λόγια, ας περάσουμε στο πώς θα το ετοιμάσετε!
Υλικά:
- 1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. βρώμη
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλιτζ. μαλακή μαργαρίνη (χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά)
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. μέλι
- 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κ.γ. κανέλλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα και το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη και το μέλι.
- Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το γάλα και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τις μπανάνες με το μείγμα με τη ζάχαρη.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τα στεγνά υλικά. Προσοχή! Το μείγμα δεν είναι απαραίτητο να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα (μακρόστενη ή στρογγυλή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το ψωμάκι μας.
Η συνταγή έκανε πάταγο σε προηγούμενα brunch μας! Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη φίλη και συνάδελφο Δήμητρα Μελαδάκη που μας την έμαθε!