Το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε με μια… μεγάλη ποσότητα αβοκάντο στη διάθεσή μας και, έτσι, οι ιδέες για το πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε έπεφταν βροχή! Ιδού, λοιπόν, ένα πιάτο που μας κέρδισε χάρη στη μεστή υφή που του προσδίδει το αβοκάντο και την … τσαχπινιά του λεμονιού! Και όλα αυτά συνοδευμένα με μια υψηλή διατροφική αξία χάρη στα καλά λιπαρά του αβοκάντο και του καρυδιού!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε 😉

 

Τι θα χρειαστείτε (για 1 μερίδα) :

  • 60γρ αβοκαντο
  • 10γρ καρύδια
  • 85γρ λινγκουίνι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
  • 8γρ παρμεζάνα
  • Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Πώς θα τα ετοιμάσετε:

  1. Βράζετε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε στο μπλέντερ το αβοκάντο, τα καρύδια και την παρμεζάνα μέχρι να γίνουν μια ομοιγενή μάζα.  Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  3. Σουρώνετε τα ζυμαρικά αλλά κρατάτε λίγο από το ζουμί τους (περίπου 1/2 της κούπας) το οποίο προσθέτετε στη σάλτσα του αβοκάντο.
  4. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αφήνετε να απορροφήσουν καλά τα υγρά.
  5. Σερβίρετε με έξτρα τριμμένα καρύδια αν προτιμάτε.

 

Εκτός των άλλων, το πιάτο είναι και ιδανικό αν προσέχετε το βάρος σας μιας και έχει κάτι λιγότερο από 500kcal ανά μερίδα!

Καλή απόλαυση!