Πόσες φορές δεν έχει τύχει να φάτε κάτι σε μεγάλη ποσότητα και μετά να το μετανιώσετε; Έχετε αναρωτηθεί μήπως δεν είναι σωστό να συμβαίνει και αν πάει κάτι στραβά με τον τρόπο που χειρίζεστε τη διατροφή σας;
Υπάρχει λόγος ανησυχίας; 
Καταρχάς ηρεμήστε! Το να φάτε και μία φορά λίγο παραπάνω από μόνο του σίγουρα δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβετε είναι υπό ποιες συνθήκες έγινε.. Ήσασταν σε ένα πάρτι που βαριόσασταν και απλώς γεμίζατε το πιάτο σας; Υπήρξε κάποιο γεγονός που σας ανησύχησε ή σας άγχωσε τόσο, που μην μπορώντας να κάνετε κάτι άλλο για αυτό το άσχημο συναίσθημα οδηγηθήκατε στην κουζίνα; Αν ναι, απλώς προσπαθήστε να μη φτιαχτεί ο σύνδεσμος στο μυαλό σας, δηλαδή να μη γίνεται απάντηση σε αυτό το συναίσθημα.
Ποιοι είναι οι κακοί οιωνοί;
Τι γίνεται όμως αν δε γίνεται περιστασιακά; Πριν καταλήξετε σε οποιοδήποτε συμπέρασμά, περί βουλιμίας και άλλων τέτοιων κατηγοριοποιήσεων, είναι χρήσιμο να αξιολογήσετε τη συχνότητα αυτής της συμπεριφοράς καθώς και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Αν για παράδειγμα μπορεί να φάτε μία ολόκληρη τούρτα ή ένα ταψί μπακλαβά, δηλαδή η ποσότητα που καταναλώνετε είναι μεγάλη, το βασικότερο θέμα είναι πως επηρεάζει το βάρος σας και επιβαρύνει το γαστρεντερικό σας σύστημα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σύντομα εμφανίζουν γαστρίτιδες και παλινδρομήσεις.Επίσης πολύ συχνά συνδέεται με ένα τρόφιμο που για εσάς ταυτίζεται με κάποιου είδους συναίσθημα, είτε πρόκειται για γλυκιά επιλογή είτε αλμυρή (τα επονομαζόμενα comfort foods).
Σε κάθε περίπτωση,  θα πρέπει να έχετε ξεκάθαρη στο μυαλό σας την αιτία που το προκαλεί. Και σε δεύτερη φάση να προσπαθήσετε να το βάλετε σε μία σειρά: για αρχή ίσως πρέπει να καθιερώσετε μία άλλη συνήθεια στη θέση της π.χ. όταν αγχώνομαι, πάω βόλτα ή όταν αγχώνομαι κάνω κάτι άλλο που με χαλαρώνει π.χ. παίζω με το σκύλο μου. Αφού το αναγνωρίσετε και αντιληφθείτε και το βαθμό που μπορείτε να το ελέγξετε, μπορείτε να ζητήσετε και τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας, ώστε να το βγάλετε από τη ζωή σας μία για πάντα.
Και όσο για τη διατροφική του διαχείριση, εμείς με υπευθυνότητα και διακριτικότητα θα σας δείξουμε τα βήματα που απαιτούνται για να γίνει παρελθόν!