Αν έχετε κουραστεί να κάνετε δίαιτα, μάλλον έφτασε η ώρα να δείτε τη διατροφή σας αλλιώς. Με αυτό απλώς εννοούμε να βάλετε μια καινούρια βάση στο πως αντιλαμβάνεστε τη διατροφή σας!

  • Καταρχάς η τροφή αποτελεί απόλαυση!Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ευχαριστηθεί το φαγητό του και επικεντρωθείτε στην ποιοτική απόλαυση. Οι μελέτες άλλωστε δείχνουν πως η ευχαρίστηση των αισθητήρων διαρκεί όσο περίπου και η μάσηση, ενώ και η απόλαυση που παίρνετε σχετίζεται κατά βάση με την ποιότητα και λιγότερο με την ποσότητα.
  • Τίποτα δεν απαγορεύεται αλλά μέτρον άριστον! Δεν χρειάζεται να αποκλείουμε τρόφιμα από τη διατροφή μας πόσο μάλλον ολόκληρες ομάδες τροφίμων! Ξεχάστε το ψητό σαλάτα και τραφείτε με όλες τις μεσογειακές ομάδες τροφίμων όσπρια λαδερά θαλασσινά κλπ εξασφαλίζοντας στο σώμα σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!
  • Σεβαστείτε το σώμα σας και ακούστε τις ανάγκες του!  Ποτέ πεινάει;; Πότε διψάει;; Πότε έχει χορτάσει;; Τόσο το να αντιλαμβανόμαστε τα σήματά του όσο και το να αντιδρούμε κατάλληλα σε αυτά είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να έχουμε μία υγιή σχέση με το φαγητό και να μπορούμε να ρυθμίζουμε το σωματικό μας βάρος.
  • Επιλέξτε μία διατροφή που σας παρέχει επιλογές κοντά στις συνήθειες και στις αρέσκειές σας! Ένας βασικός παράγοντας της αποτελεσματικότητας ενός προγράμματος διατροφής είναι και ο χρόνος που θα το ακολουθήσετε, επομένως όσο πιο κοντά είναι σε αυτά που σας βολεύουν και σας αρέσουν να τρώτε, τόσο το καλύτερο!
  • Επενδύστε χρόνο και δημιουργικότητα στο φαγητό σας! Επειδή η οργάνωση και η απόλαυση είναι σχεδόν το παν σε μία καλή διατροφή, θα σας βοηθούσε σημαντικά να μπορείτε τόσο να την προετοιμάζετε οι ίδιοι όσο και να απολαμβάνετε τη διαδικασία και το αποτέλεσμά της, παρά να το κάνετε καταναγκαστικά και μηχανικά.

Μήπως είναι η ώρα να σταματήσετε να καταπιέζεστε με δίαιτες που σας κουράζουν και τελικά καταστρέφουν και τη σχέση σας με το φαγητό; Δείτε τώρα τη διατροφή σας αλλιώς και βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει και χάστε τα περιττά κιλά μια για πάντα!