Ποιος δεν αγαπά μια ζεστή κολοκυθόσουπα για τα φθινοπωρινά ή χειμερινά βράδια; Εμείς βρήκαμε και ετοιμάσαμε την πιο απλή και ταυτόχρονα αποστομωτικά νόστιμη κολοκυθόσουπα που θα ετοιμαστεί τόσο γρήγορα με το που φτάσετε σπίτι, ώστε να μην μπείτε καν στη διαδικασία για κάτι πρόχειρο! Δοκιμάστε τη ανεπιφύλακτα!

 

Για 3-4 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • Γλυκιά κολοκύθα, περίπου 1 kg, κομμένη σε κύβους
  • Ζωμό κοτόπουλου – περίπου ½-1 λίτρο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τεμαχισμένη
  • ½- ¾ φλ. γάλα με 1,5% λιπαρά ή 100-150γρ γιαούρτι 2%

 

Διαδικασία:

Σε κατσαρόλα τοποθετείτε τους κύβους κολοκύθας, το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε αρκετό ζωμό ώστε να καλύψει ίσα ίσα τα συστατικά της σούπας (μπορείτε να προσθέσετε απευθείας τον κύβο στο μίγμα και να προσθέσετε απλώς βραστό νερό).

Αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια ένταση για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να τρυπιέται με το πιρούνι (περίπου 15-20 λεπτά).

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα με ράβδο ή με μπλέντερ.

Τέλος, προσθέτετε το γάλα ή το γιαούρτι (όσο χρειάζεται για την επιθυμητή γεύση) ανακατεύοντας σιγά σιγά και ολοκληρώνετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε με 1 κ.σ. γιαούρτι και 1-2 παξιμαδάκια για ένα πλήρες γεύμα!

 

Θερμιδική ανάλυση συνταγής:

pumpkin-soup-nutrition-facts

 

Καλή σας απόλαυση!