Επειδή η αναζήτηση συνταγών είναι αγαπημένη μας ασχολία τελευταία, βρήκαμε εδώ μία φοβερή συνταγή για ένα από τα πιο hot διατροφικά trend που ακούει στο όνομα κινόα!

Το κινόα είναι ένας σπόρος πλούσιος σε πρωτεΐνη (εξού και η λατρεία που της έχουν οι αθλούμενοι!) που μπορεί να αντικαταστήσει δημητριακά όπως το πλιγούρι ή να καταναλωθεί σαν δημητριακό πρωινού. Είναι, επίσης, καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου. Περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά οξέα που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.

Έτσι λοιπόν, σας παρουσιάζουμε αυτή τη συνταγή για να το δοκιμάσετε και να εμπλουτίσετε την διατροφή σας!

Ταμπουλέ με κινόα

Η κλασσική και αγαπημένη πλιγουροσαλάτα αποκτά άλλη διάσταση αν αντί για πλιγούρι χρησιμοποιήσουμε κινόα!


Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 φλ. κινόα
  • 3 μέτριες ντομάτες σε κυβάκια
  • 2 φλ. νερό
  • 1 μέτριο αγγούρι σε κυβάκια
  • ½  φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. χυμό λεμόνι
  • 2 καρότα τριμμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. φρέσκο μαιντανό

Εκτέλεση:

– Προετοιμασία κινόα: Σε ένα τηγάνι προσθέστε το νερό και φέρτε το μέχρι βρασμού. Στη συνέχεια προσθέτετε το κινόα, καλύπτετε με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό και να φουσκώσει. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

– Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το έτοιμο κινόα και ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Η σαλάτα τρώγεται καλύτερα παγωμένη και αποτελεί εξαιρετική λύση για ελαφρρύ βραδινό ή για ορεκτικό!

Θερμίδες ανά μερίδα: 354 kcal

Καλή σας απόλαυση!