Τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες και δε γίνεται να μη τα τιμήσουμε! Αυτό το πεντανόστιμο κέικ θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιστάσεις: στο πρωινό, στη δουλειά, στο σνακ των παιδιών στο σχολείο, σαν σνακ στην παραλία, ακόμα και σαν βραδινό με την κατάλληλη συνοδεία.

Εμείς το συνοδέψαμε με λίγο γιαούρτι για να συμπληρώσει πρωτεϊνικά το γεύμα μας 🙂

Είναι πανεύκολο, θρεπτικό και σούπερ γευστικό! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

Για μία φόρμα κέικ (περίπου 10 κομμάτια), θα χρειαστείτε:

  • 300γρ κολοκυθάκια πράσινα, τριμμένα σε τρίφτη
  • 3 αυγά
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200ml γάλα χαμηλών λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 50γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τα μυρωδικά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν, εναλλάξ με το γάλα.
  • Αφότου γίνει ένα ενιαίο μείγμα, προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα τυριά και το ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε σε φόρμα για κέικ (λαδωμένη και αλευρωμένη) στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από μέσα).
  • Περιμένετε 10 λεπτά να κρυώσει και το σερβίρετε.

Διατροφική αξία

Zucchini cake calories

*Η συνταγή είναι της paxxi, ελαφρώς παραλλαγμένη για να γίνει πιο υγιεινή.  Την ευχαριστούμε πολύ!

Share: