Η οργάνωση είναι η καλύτερη φίλη της καλής διατροφής. Φανταστείτε πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν κάποιος σας οργάνωνε και είχατε αφενός μεν όλα τα απαραίτητα υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι αφετέρου δε, είχατε όλες τις λύσεις στο τσεπάκι!
Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε το πρώτο για εσάς, σας δίνουμε μερικές ιδέες οργάνωσης για να βοηθήσουμε την καθημερινότητά σας:
  • Προγραμματισμός

Ένας βραχυπρόθεσμος προγραμματισμός είναι αυτός που θα σας λύσει τα χέρια καθώς θα σας βοηθήσει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αλλά και να μην σπαταλήσετε χρόνο, χρήματα και ενέργεια. Για παράδειγμα, αν έχετε προγραμματίσει πως θα φάτε μία μέρα κοτόπουλο μπορείτε τα να εκμεταλλευτείτε τα υπολείμματα για το δεκατιανό (αραβική πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά) ή το βραδινό μιας άλλης μέρας. Προγραμματίστε και τα ενδιάμεσα σνακ σας ώστε να μη μένετε νηστικοί και να ψωνίσετε αντίστοιχα. Αφιερώστε συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα για να μαγειρέψετε και να ετοιμάσετε π.χ. τη σαλάτα ή το σνακ της επόμενης.
  • Έκτακτες λύσεις

Ο προγραμματισμός είναι σαφώς πολύ σημαντικός αλλά επειδή είναι πολύ πιθανό κάτι να ξεφύγει, προγραμματίστε και αυτήν την περίπτωση! Δώστε στον εαυτό σας 2-3 λύσεις εύκολες σε περίπτωση που αργήσετε από τη δουλειά και δεν προλαβαίνετε να φτιάξτε αυτό  που είχατε προγραμματίσει. Μια καλή ιδέα είναι μια ομελέτα ή ρύζι με λαχανικά και γιαούρτι.
  • Μαγειρέψτε μεγαλύτερες μερίδες

Αν δε θέλετε να έχετε αυτήν την έννοια κάθε μέρα, μπορείτε να έχετε το ίδιο φαγητό κάποιες μέρες, ώστε να μη χρειάζεται συνέχεια να μαγειρεύετε. Φτιάξτε το φαγητό της Δευτέρας από την Κυριακή και κρατήστε το και για άλλη μία μέρα π.χ. Τρίτη ή Τετάρτη. Ενδιάμεσα μπορείτε να βάλετε και ένα πιο εύκολο γεύμα όπως τα μακαρόνια ή ένα ψητό κρέας. Και έτσι, πάει η εβδομάδα!
  • Και με τη σαλάτα, τι γίνεται;;

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κόψετε σαλάτα όταν επιστρέφετε σπίτι! Για να μη βάζετε ακόμα ένα εμπόδιο την ώρα που γυρνάτε σπίτι κουρασμένοι, λοιπόν, επιλέξτε εύκολες σαλάτες και εν μέρει προετοιμασμένες σαλάτες: κομμένο λάχανο, ψητά μανιτάρια, βρασμένα λαχανικά ή ακόμα και πλυμένο μαρούλι μπορούν να σας γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο!

Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά;

Γιατί όσο περισσότερο οργανωμένοι είστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να φροντίζετε τον εαυτό σας! Και φυσικά αυτή η φροντίδα αντανακλάται στο βάρος σας και την ψυχολογία σας! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Αν ωστόσο χρειάζεστε πιο εξειδικευμένη βοήθεια, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε ένα πλάνο στα μέτρα σας! Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί μας!