Η εποχή του χρόνου που τα μήλα έχουν την τιμητική τους επιτέλους έφτασε και δε μπορούμε να σταματήσουμε να δοκιμάζουμε συνταγές που τα χρησιμοποιούν! Και επειδή μας αρέσουν οι γευστικές εκπλήξεις, βρήκαμε για εσάς αυτά τα πεντανόστιμα τσιπς μήλου, ιδανικά για ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό σνακ όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για το σχολείο!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2-3 μήλα
  • Μείγμα μπαχαρικών με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο

 

Διαδικασία:

  1. Πλένετε καλά τα μήλα και με ένα ειδικό κόφτη καθαρίζετε το εσωτερικό του μήλου, χωρίς να το τεμαχίσετε.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη για λάχανο, δημιουργείτε στρογγυλές λωρίδες μήλου, όπως φαίνονται στην εικόνα, και εναποθέστε τις σε μια λαδόκολλα.

 

 

3. Πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα κανέλας, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου, προσέχοντας να μην πέσει υπερβολική ποσότητα (καλύτερα με τα δάχτυλά σας).

 

4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο (επάνω κάτω αντιστάσεις) και ύστερα από περίπου 40 λεπτά ελέγχετε το χρώμα τους και ψήνετε για όσο ακόμα χρειαστεί (προσοχή γιατί δεν αργούν να πάρα…ροδίσουν!)

Ταιριάζουν εξαιρετικά σε πράσινες σαλάτες μαζί με καρύδια και σάλτσα με μέλι και μπαλσάμικο ή και σκέτα σαν σνακ.

 

ΥΓ: Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλες τις μαμάδες που πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα κάνουν τα παιδάκια τους να τρώνε φρούτα! Δοκιμάστε να τα ετοιμάσετε μαζί τους και αυξήστε, έτσι, κατακόρυφα τις πιθανότητες να τα δοκιμάσουν 🙂