Επειδή, θέλουμε δε θέλουμε, ο χειμώνας έρχεται και είναι καιρός να επανέλθουμε στις καλές μας διατροφικές συνήθειες, σας παρουσιάζουμε εδώ 6 τρόπους για να κόψετε θερμίδες από την καθημερινότητά σας και να μπείτε και πάλι σε φόρμα!

1. Προτιμήστε ένα τοστ αντί για μία τυρόπιτα το πρωί στο γραφείο

Μία τυρόπιτα με σφολιάτα έχει περίπου 600 θερμίδες, ενώ ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα έχει 280! Να μη μιλήσουμε για την ζαμπονοτυρόπιτα καλύτερα…

2. Χρησιμοποιήστε τα πιάτα της μαμάς αντί για το μοντέρνο σερβίτσιο σας

Έχει αποδειχθεί ότι όσο μεγαλύτερο το πιάτο που σερβίρουμε το φαγητό, τοσο περισσότερο είναι πιθανό να φάμε! Και όλα αυτά λόγω της οπτικής ψευδαίσθησης η οποία μας δημιουργεί την εντύπωση ότι στο μεγάλο πιάτο η μερίδα του φαγητού είναι πιο μικρή. Γι’ αυτό, προτιμήστε τα παλιά, μικρότερα πιάτα και αφήστε τα μοντέρνα σερβίτσια για τις ειδικές περιστάσεις!

3. Αντί για το κλασσικό… πιτόγυρο, προτιμήστε μία αλάδωτη πίτα με σουβλάκι κοτόπουλο, χωρίς πατάτες. Θα γλιτώσετε ούτε λίγο ούτε πολύ 400 θερμίδες!

4. Προτιμήστε φιστίκια όταν έχετε όρεξη για ξηρούς καρπούς

Τα φιστίκια είναι οι πιο «οικονομικοί» από άποψη θερμίδων ξηροί καρποί αφού 15 φιστίκια αράπικα αντιστοιχούν σε μόλις 6 αμύγδαλα ή 2 ολόκληρα καρύδια όσον αφορά τις θερμίδες

5. Αλλάξτε τον καφέ που πίνετε

Αν πίνετε freddo cappuccino με κρέμα, θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι αλλάζοντάς τον σε freddo espresso κόβετε αυτομάτως  330 θερμίδες! Δεν σας αρέσει ο σκέτος espresso; Προτιμήστε σίγουρα ένα freddo cappuccino με αφρρόγαλα και θα έχετε και πάλι γλιτώσει 150 θερμίδες!

6. Βάλτε μία κουταλιά λάδι λιγότερο στο φαγητό σας

Το ελαιόλαδο, όσο υγιεινό και αν είναι, είναι επίσης αρκετά θερμιδογόνο. Βάζοντας ακόμα και μία κουταλιά λιγότερο στο φαγητό ή τη σαλάτα σας γλιτώνετε 135 θερμίδες!

Θελέτε μερικές ακόμα ιδέες για έξυπνες αντικαταστάσεις τροφίμων; Δείτε εδώ τι σνακ να προτιμάτε όσο είστε εκτός σπιτιού.