Η δίαιτα είναι συνήθως συνυφασμένη με πείνα και δυσκολία. “Αν δεν στερηθώ και δεν πεινάσω, πως θα χάσω βάρος” είναι μερικές από τις ρητορικές ερωτήσεις που κάνει ο καθένας στον εαυτό του πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Θέλει τρόπο και όχι κόπο
Με τόσα χρόνια έρευνα και εκατομμύρια διαιτώμενους ανά τον κόσμο, ευτυχώς για όλους μας υπάρχουν τρόποι να μην πεινάτε στη δίαιτα. Ναι ναι καλά διαβάσατε, και τους ξέρετε ήδη τους συμμάχους αυτούς: λαχανικά και φρούτα (δηλαδή φυτικές ίνες και τρόφιμα με λίγη ενέργεια σε μεγάλο όγκο) επαρκής πρωτεΐνη, συχνά γεύματα και φυσικά καλά επίπεδα όλων των υπολοίπων συνηθειών που βοηθάνε – ύπνος, νερό, σωματική δραστηριότητα.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να μην πεινάτε;

  • Αν δεν πεινάτε είναι περισσότερο ισορροπημένος ορμονικά ο οργανισμός σας και άρα όλα λειτουργούν πιο ομαλά.  Αντίθετα φανταστείτε να νιώθετε συνέχεια πείνα: ακόμα και να θέλατε να είστε πειθαρχημένοι, η μητέρα φύση δε θα σας το επέτρεπε!
  • Αν δεν πεινάτε επίσης είναι πιο εύκολο να εκλογικέψετε την επιθυμία και να κάνετε μια καλή επιλογή κάθε φορά που ένας πειρασμός εμφανίζεται μπροστά σας. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να αντισταθείτε σε ένα γλυκό αν είστε ώρες νηστικοί..
  • Αν δεν πεινάτε είναι πολύ πιθανότερο να μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και άρα να έχετε μακροχρόνιο αποτέλεσμα! Κάτι που είναι και το ζητούμενο στον τομέα της δίαιτας..

Αν φοβάστε λοιπόν πως θα πεινάσετε, ξεχάστε αυτό το “κλισέ” και ελάτε να βρούμε μαζί τον τρόπο να δουλέψει αυτή η προσπάθεια για εσάς! Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί μας!