Η επιλογή του μεσημεριανού φαγητού μπορεί να γίνει κουραστική για πολλούς λόγους. Τόσο λόγω της επανάληψης όσο και λόγω της προσπάθειας να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ευχαριστημένα, και μαζί με το χρονικό περιθώριο και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, συχνά μπορεί να καταλήξει ένας δύσκολος γρίφος!

Αν το παιδί σας λοιπόν δείχνει να μη συμφωνεί με την επιλογή σας, τί πρέπει να κάνετε;

Αν θέλετε τη γνώμη μας, δε θα ήταν καλό σε καμία περίπτωση να του φτιάξετε δεύτερο διαφορετικό φαγητό! Και παρακάτω αναλύουμε γιατί..

Γιατί είναι  σαν να του λέμε πως δεν υπάρχει ανάγκη να φάει αυτό που έχουμε! Φανταστείτε να είστε στη θέση του.. πως δηλαδή σας προσφέρουν ένα φαγητό που δε σας αρέσει και τόσο και με την πρώτη σας έκφραση δυσαρέσκειας σας δίνουν εναλλακτική..είναι λοιπόν σα να σας λένε πως δεν υπάρχει ανάγκη να το φάτε..σωστά;

Γιατί δε του μαθαίνουμε να δοκιμάζει! Εν τω μεταξύ, η ποικιλία είναι πολύ βασικός παράγοντας στην καλή διατροφή και δεδομένου πως αργά η γρήγορα όλα τα παιδιά θα αρχίσουν να αντιστέκονται στις νέες γεύσεις είναι προτιμότερο να τους δίνουμε όσα πιο πολλά εναυσματα γίνεται..

Γιατί..μήπως μπορεί να το εκμεταλλεύεται και λίγο; Πολύ χαρακτηριστικά, όταν το παιδί βρεθεί σε διαφορετικό περιβάλλον μπορεί να καταναλώσει ένα φαγητό που στο σπίτι δεν του αρέσει..Σας έχει τύχει ποτέ;

Από την άλλη φυσικά και δεν είναι καλή ιδέα να πιέζεται το παιδί σας να φάει. Το φαγητό ιδανικά δε θα πρέπει να αποτελεί σημείο διαμάχης, επομένως μπορείτε να το αφήσετε να φάει όσο αποφασίσει από αυτό που έχει αλλά το επόμενο γεύμα που θα του προσφέρετε θα είναι το απογευμα. Επίσης είναι σημαντικό να δοκιμάσετε νέες συνταγές και νέους τρόπους παρουσίασης του φαγητού καθώς όλα μπορούν να παίξουν το ρόλο τους, ακόμα και το να σας βοηθήσει στην προετοιμασία!

Οι καλές συνήθειες χτίζονται από την παιδική ηλικία, μη το ξεχνάτε!

Αν έχετε προβληματισμούς για τη διατροφή του παιδιού σας, κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε με εξατομικευμένες οδηγίες.