Το άρθρο αυτό έχει ως σκοπό του να σας κάνει πλούσιους. Ναι, καλά διαβάσατε. Και πώς σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό; Με το να σας δώσουμε την δυνατότητα να επινοήσετε και να πουλήσετε μια νέα «θαυματουργή» δίαιτα και έτσι να βγάλετε πολλά, πολλά λεφτά.

 

Φτιάχνοντας μια «νέα επαναστατική δίαιτα»…

 

Ας δούμε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια τέτοια δίαιτα. Για αρχή πρέπει να είναι θαυματουργή, δηλαδή να υπόσχεται μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να είστε ειλικρινείς με αυτό που λέτε και θέλετε όντως το άτομο που την ακολουθεί να χάνει γρήγορα βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο ώστε το άτομο αυτό να αφυδατωθεί άμεσα (ώστε να μειωθεί άμεσα και η ένδειξη στη ζυγαριά): τέτοιοι τρόποι είναι, για παράδειγμα, να αποκλειστούν από την δίαιτα όλα τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες (οι οποίοι συγκρατούν μικρές ποσότητες νερού), όπως επίσης και τα φρούτα (τα οποία επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού). Άλλος τρόπος προκειμένου να μειωθεί άμεσα ο αριθμός της ζυγαριάς είναι με τον παραδοσιακό τρόπο της… αποχής από το φαγητό! Κοινώς, μπορείτε να συστήσετε στα άτομα που θα ακολουθήσουν την δίαιτά σας να μένουν τελείως νηστικοί κάποιες μέρες. Μάλιστα, μπορείτε αυτό να το ονομάσετε κάπως πιο επιστημονικά ώστε να έχει μεγαλύτερη ισχύ… για παράδειγμα «αποτοξίνωση».

 

Το marketing της «νέας επαναστατικής δίαιτας»…

 

Όταν θα είστε έτοιμοι με το πρακτικό κομμάτι, εκεί ξεκινούν τα δύσκολα. Το marketing της νέας σας δίαιτας είναι το Α και το Ω. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να βρείτε ένα όνομα που να τραβάει την προσοχή, και γύρω από το οποίο μπορείτε να χτίσετε μια ιστορία. Για παράδειγμα, «η δίαιτα των Αρχαίων Ελλήνων» θα μπορούσε να περιγραφεί ως «το πανάρχαιο μυστικό των Ελλήνων που τους χάριζε μακροβιότητα και οξυδέρκεια».

 

Επιπλέον, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκαλύψετε τον πραγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δίαιτά σας (την αφυδάτωση για παράδειγμα, ή την νηστεία). Αντιθέτως, η όλη περιγραφή της θα πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικοφανείς όρους όπως «αποτοξίνωση» και  «αύξηση του μεταβολικού ρυθμού», ενώ αν καταφέρετε να στηρίξετε την αποτελεσματικότητά της σε μια μικρή δόση αλήθειας (όπως για παράδειγμα μια τυχαία επιστημονική μελέτη), έχετε αυτόματα κερδίσει αρκετούς ακόλουθους.

 

Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να δημιουργήσετε έναν μύθο γύρω από την δίαιτά σας: μπορείτε, για παράδειγμα, να πείτε ότι «δεκάδες σταρ του Hollywood έχουν μέχρι τώρα χάσει θεαματικά βάρος χάρη σε αυτήν» ή ότι «αποτελεί για χρόνια το μυστικό των Διαιτολόγων για άτομα που δυσκολεύονται να χάσουν βάρος».

 

Και μια ακόμα συμβουλή: έχει φανεί ότι οι δήθεν προσωπικές μαρτυρίες και οι φωτογραφίες «πριν» και «μετά» πάντα πιάνουν.

 

Κάνοντας την επιτυχία σίγουρη…

 

Αν τώρα είστε πραγματικά αποφασισμένοι να επιτύχετε, ένα είναι το χαρακτηριστικό που δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από την δίαιτά σας: ένα μαγικό συστατικό. Μπορείτε να συστήσετε, μαζί με την δίαιτά σας, την κατανάλωση ενός βοτάνου ή περίεργου συστατικού (πχ βασιλικού πολτού, λουΐζας, πράσινου λεμονιού, κόκκινου τσαγιού από τα βάθη του Θιβέτ και ούτω καθεξής) το οποίο αυτομάτως θα αυξήσει κατακόρυφα την φήμη της δίαιτάς σας και θα δημιουργήσει από μόνο του τον μύθο που λέγαμε και προηγουμένως. Εκτός των άλλων, μπορείτε κάλλιστα να βγάλετε χρήματα από τις πωλήσεις αυτού του συστατικού..

 

Δυστυχώς, μέσα σε όλα θα έχετε να αντιμετωπίσετε πολλούς ανταγωνιστές σε αυτήν σας την προσπάθεια: η δίαιτα της λαχανόσουπας, η νηστειοθεραπεία, η δίαιτα Dukan (της οποίας ο επινοητής έχει διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο της Γαλλίας), η δίαιτα χωρίς γλουτένη αλλά και πιο σύντομα διαιτητικά πρότυπα όπως ο χυμός λεμονιού το πρωί και όλες αυτές οι εξευγενισμένες «χημικές δίαιτες» του ’80, είναι όλα ένα βήμα μπροστά από εσάς έχοντας ήδη χιλιάδες ακόλουθους. Μην απελπίζεστε όμως, διότι οι νέες θαυματουργές δίαιτες έχουν πάντα θέση στην μόδα χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξή τους από τα περιοδικά και τις εταιρείες που έχουν οικονομικά συμφέροντα από αυτές.
ΥΓ: Αν, πάλι, ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται να πλουτίσουν από την βιομηχανία της δίαιτας, τότε  το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε υποψιασμένοι την επόμενη φορά που θα ακούσετε για μια νέα δίαιτα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά…