Αυτή είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες μας συνταγές. Και μπορούμε, περήφανα, να πούμε ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι (λάτρεις των οσπρίων και μη) έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το φαγητό! Σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας!

Πέρα από την αναπάντεχη γεύση, στα προτερήματα αυτού του πιάτου είναι και τα εξής:

  • Πλούσια θρεπτική αξία με υψηλό δείκτη κορεσμού
  • Έξυπνη εναλλακτική για όσους δεν αγαπούν και τόσο τα όσπρια (βλέπε παιδάκια ή ορκισμένους κρεατοφάγους!) – κατά γενική ομολογία.. “δεν καταλαβαίνεις καν ότι τρως φακές”
  • Πρακτική λύση για τα όσπρια της εβδομάδας, αφού τα μπιφτέκια αποθηκεύονται στην κατάψυξη και, μόλις ξεπαγώσουν, χρειάζονται ελάχιστα λεπτά ψήσιμο στο φούρνο (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για τους πολύ βιαστικούς!)

Ακόμα να πειστείτε;

 

Υλικά για περίπου 6-7 μπιφτέκια:

  • 250 γρ. φακές, βρασμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ή μισή-μισή αν θέλετε να δώσετε χρώμα)
  • 1 φλ. πίτουρο βρώμης (ή αλεσμένη βρώμη)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανός, μάραθος, ψιλοκομμένα
  • ξερή ρίγανη
  • αλάτι κ πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας (προαιρετική αλλά προτείνεται!):

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μάραθος, δυόσμος
  • αλάτι κ πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα

Προετοιμασία:

  • Βράζετε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες, μέχρι να βράσουν αρκετά καλά, και στραγγίζετε. Στη συνέχεια (αφότου κρυώσουν) τις αλέθετε σε μπλέντερ.
  • Αναμιγνύμετε τις φακές με τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη και πλάθετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που προτιμάτε.
  • Ψήνετε τα μπιφτέκια σε λαδόκολλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, ή τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Παράλληλα αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να “δέσει”.
  • Σερβίρετε μέσα σε αραβική πίτα, μαζί με λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι) και τη σάλτσα μουστάρδας.

 

Η συνταγή ανήκει στις theveggiesisters.gr  τις οποίες ευχαριστούμε πολύ για αυτή την ιδέα!

Share: