Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ένα και μοναδικό ζήτημα ανακύπτει συστηματικά σε lifestyle περιοδικά, blogs και φυσικά στις αναμεταξύ μας συζητήσεις: το καλοκαίρι φτάνει («και εγώ ακόμα δεν έχω χάσει αυτά τα χ επιπλέον κιλά!»). Άρθρα όπως «χάστε 7 κιλά σε 1 εβδομάδα», «Να πώς θα είστε έτοιμες για την παραλία το καλοκαίρι» και «Αποτοξινωθείτε μέχρι το καλοκαίρι και χάστε γρήγορα και άμεσα κιλά» είναι αδύνατον να μην έχουν πέσει στην αντίληψή σας. Αν, λοιπόν, έχετε φτάσει και εσείς σε σημείο πανικού με το συγκεκριμένο ζήτημα και έχετε ήδη ξεκινήσει τους χυμούς και τα μαντζούνια… σας προσκαλούμε να κάνετε μια μικρή παύση και να διαβάσετε τα παρακάτω.

 

Κάθε φορά που κάποια διαφήμιση ή άρθρο σε περιοδικό σας προβάλλει ένα νέο τρόπο να αποκτήσετε το απόλυτο «καλοκαιρινό σώμα», σκεφτήκατε ποτέ πως είναι σχεδόν υποτιμητικό να περιστρέφονται όλα γύρω από το πώς θα βγούμε στην παραλία το καλοκαίρι; Λες και όλες οι καλές διατροφικές συνήθειες του χειμώνα, όλος ο χρόνος που αφιερώνουμε σε άσκηση, όλα αξίζουν για έναν και μόνο σκοπό: να φορέσουμε ένα ωραίο μαγιό και να βγούμε στην παραλία. Και, δυστυχώς, ο χαμένος σε όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε εμείς: άλλη μία ακραία δίαιτα, άλλη μία εντατική εγγραφή στο γυμναστήριο, άλλο ένα σκεύασμα για να χάσουμε βάρος, άλλο ένα χτύπημα στην αυτοπεποίθηση και την σχέση με το σώμα μας. Γιατί όλες αυτές οι τεχνικές τελικά στοχεύουν στο λάθος πράγμα: πώς θα βγούμε ωραίοι στην παραλία αντί για το πώς θα αγαπήσουμε το σώμα μας και θα το φροντίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Αν λοιπόν σας έχει και εσάς συνεπάρει η τρέλα της παραλίας, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε ότι το πιο σημαντικό είναι να βρούμε μια ισορροπία με την διατροφή μας και να κατανοήσουμε ότι το φαγητό είναι εκεί για να μας θρέψει, να μας χαρίσει υγεία και να μας ευχαριστήσει.. και σίγουρα όχι σαν μέσο αυτοτιμωρίας που δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να μοιάσουμε με τα μοντέλα των διαφημίσεων!

 

Κάντε τη φετινή χρονιά διαφορετική… αφιερώστε χρόνο στη διατροφή και την άσκησή σας, όχι για να προετοιμαστείτε για την παραλία αλλά για να νιώσετε καλά με το σώμα και τον εαυτό σας. Και κάντε το όχι επειδή έρχεται καλοκαίρι αλλά επειδή αυτό το σώμα θα το έχετε για πάντα, ανεξάρτητα αν είναι καλοκαίρι ή όχι.

 

(Απ’ ότι φαίνεται, το ζήτημα αυτό μας απασχολεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή! 😀 Διαβάστε προηγούμενα άρθρα μας εδώ και εδώ)