Επειδή το καλοκαίρι όσο πάει πλησιάζει και οι δίαιτες express έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, σας παρουσιάζουμε εδώ 5 έξυπνες κινήσεις για να χάσετε τα επιπλέον κιλά του Πάσχα ή απλώς για να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σας, σεβόμενοι όμως πάντα την υγεία και τις ανάγκες του σώματός σας!

1) Βάλτε τέλος στο ακατάσχετο τσιμπολόγημα  

Σύμφωνοι, τα ενδιάμεσα σνακ μπορούν να σας βοηθήσουν στο να ανακόψουν το αίσθημα της πείνας, αρκεί όμως να είναι συγκεκριμένα σε ποσότητα και χρονική διάρκεια! Το ακατάσχετο τσιμπολόγημα που στοχεύει αδιακρίτως σε ο,τιδήποτε βρεθεί μπροστά μας μπορεί να γίνει καταστροφικό για το βάρος μας. Ορίστε συγκεκριμένα γευματικά επεισόδια σε ώρες που ξέρετε από πριν ότι είναι οι πιο «αδύναμες», προγραμματίστε από πριν τι θα καταναλώσετε και φροντίστε να το έχετε μαζί σας!

2) Επιλέξτε έξυπνα σνακ  

Μιας και λέμε για τα ενδιάμεσα σνακ… φροντίστε τα σνακ σας να είναι κυρίως φρούτα (όχι χυμοί) και σε μικρότερο βαθμό κάτι άλλο όπως, μια χούφτα ξηροί καρποί, λίγα αποξηραμένα φρούτα, λίγο γιαούρτι με μέλι κλπ. Μπορείτε πάντα να καταναλώνετε ενδιάμεσα άφθονα ωμά λαχανικά, όπως καρότα και αγγουράκια, που έχουν ελάχιστες θερμίδες και προσφέρουν κορεσμό!

3) Κάντε ένα από τα δύο κύρια γεύματά σας πιο ελαφρύ  

Σίγουρα δε χρειάζεται αυτό να είναι απαραίτητα το βραδινό. Αποφασίστε ποια ώρα της ημέρας πεινάτε λιγότερο και φροντίστε το γεύμα σας εκείνη την ώρα να είναι αρκετά ελαφρύ για τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Πάρτε ιδέες: σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, αυγά ή κοτόπουλο ή σολομό καπνιστό και λίγα κρουτόν / ομελέτα με λαχανικά και γαλοπούλα / τορτίγια με τυρί, γαλοπούλα, λαχανικά και λίγη μουστάρδα / γιαούρτι με μούσλι, φρέσκα φρούτα και λίγο μέλι κλπ.

4) Γυμναστική, γυμναστική, γυμναστική!

Δε μπορούμε να τονίσουμε αρκετά την σημασία της άσκησης… δε χρειάζεται να γραφτείτε σε γυμναστήριο, ούτε να ξεκινήσετε τώρα κάτι πολύ έντονο. Χρειάζεται μόνο να βρείτε το είδος της άσκησης που σας ταιριάζει και να θέσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπως ακριβώς κάνετε με την διατροφή σας. Δοκιμάστε το και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα!

5) Αυστηρός περιορισμός σε γλυκά και αλκοόλ  

Μάλλον ήδη το μαντεύετε ότι τα γλυκά και το αλκοόλ πρέπει να περιοριστούν σημαντικά.. Ξεκινήστε θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους όπως πχ 1-2 μικρά γλυκά την εβδομάδα (πχ μια μικρή σοκολάτα υγείας ή μία μπάλα παγωτό) και τον ελάχιστο αριθμό ποτών που σας επιτρέπουν οι κοινωνικές περιστάσεις, και σταδιακά ελαττώστε στο ελάχιστο δυνατό τα παραπάνω.