Είμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού και οι διακοπές (μικρές ή μεγάλες) είναι προ των πυλών. Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που τους απασχολεί το θέμα της διατροφής κατά τη διάρκεια των διακοπών και φοβάστε ότι όλη η καλή σας διαγωγή κινδυνεύει να πάει στράφι, σας έχουμε εδώ 4 βασικά tips για να μείνετε εντός προγράμματος!

 

1. Οργανωθείτε!

Η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός όσον αφορά την διατροφή των διακοπών. Αν ξέρετε ότι θα λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι φροντίστε να εφοδιαστείτε με φρούτα, σαντουιτσάκια με τυρί και λαχανικά, κριτσινάκια, μπάρες δημητριακών κλπ. Δείτε εδώ μια ωραία πρόταση για σπιτικές μπάρες δημητριακών που θα σας καλύψουν γευστικά και πρακτικά!

2. Καταναλώστε ένα καλό – και υγιεινό- πρωινό

Ένα καλό πρωινό θα σας χορτάσει μέχρι αργά το μεσημέρι (οπότε και καταναλώνουμε συνήθως το κυρίως γεύμα). Προτιμήστε γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, γάλα με δημητριακά, ψωμί ολικής άλεσης με τυρί, αυγά βραστά, σπιτικό κέικ, φρέσκο χυμό κλπ.

3. Δώστε προσοχή στις επιλογές φαγητού απέξω

Επειδή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φάτε πολλές φορές απέξω, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές: προτιμήστε πιάτα με βάση το κρέας που συνοδεύονται με κάποιο ζυμαρικό (αντί για τηγανιτές πατάτες), και όχι τόσο ζυμαρικά που συνήθως σερβίρονται σε πολύ μεγάλες μερίδες. Αποφύγετε τα τηγανιτά και ζητήστε πάντα μία σαλάτα (χωρίς πολλά πρόσθετα). Τέλος, δώστε βάση στις μερίδες σας: φάτε μέχρι να έχετε χορτάσει και όχι σκάσει!

4. Γλυκά..θείτε με μέτρο!

Το γλυκό είναι συχνά στην ημερήσια διάταξη στις διακοπές. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να του αντισταθείτε, φροντίστε να το καταναλώσετε με μέτρο: ζητήστε μία μπάλα παγωτού αντί για δύο, μοιραστείτε με κάποιον άλλο ένα μεγάλο γλυκό, προτιμήστε φρούτα μετά το φαγητό αντί για ένα ακόμα γλυκό και λοιπά.

Και επειδή είμαστε σίγουρες ότι έχετε έτοιμη την γνωστή αντίρρηση «Μα, μία φορά πηγαίνω διακοπές, ακόμα και τότε πρέπει να προσέχω;;», σας έχουμε έτοιμη και την απάντηση: είστε σίγουροι ότι προσέχετε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Η μήπως οι ευκαιρίες για φαγητό και γλυκό δεν τελειώνουν ποτέ;;

Καλές – υγιεινές- διακοπές!