Κάθε καινούρια χρονιά αποτελεί την αφορμή για να θέσουμε καινούριους στόχους και να βάλουμε καινούριες συνήθειες στη ζωή μας! Επειδή όμως τα εμπόδια της καθημερινότητας πολύ συχνά μας οδηγούν στο να τους αφήσουμε πίσω, σας προτείνουμε μερικές λύσεις που αφενός μεν θα κάνουν τη διαφορά στους φετινούς σας στόχους και αφετέρου θα σας βοηθήσουν να τους πετύχετε αυτή τη φορά..

Μία μικρή συνήθεια είναι αρκετή!

Αντί να στοχεύετε στο “τέλεια” προσπαθήστε καθημερινά για το “λίγο καλύτερα”. Για παράδειγμα, αν το τσιμπολόγημα αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για εσάς, το να βάλετε σαν στόχο να τρώτε πάντα καθιστοί (αντί για το να μην ξανατσιμπολογήσω) θα δείτε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει!

Προβλέψτε πως κάτι θα πάει στραβά

Επειδή οι αλλαγές στον πρόγραμμά μας είναι μάλλον αναπόφευκτες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις προβλέψετε και αντίστοιχα να έχετε μία εναλλακτική λύση στο…τσεπάκι σας!Για παράδειγμα αν μία αναποδιά σας στερήσει την ώρα του pilates, μία ώρα έντονο περπάτημα μπορεί να είναι η εναλλακτική του!

Επιστρατεύστε όλους όσους μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι και ο,τιδήποτε μπορεί να σας προσφέρει υποστήριξη στην καινούρια σας συνήθεια

Για παράδειγμα αν ο στόχος σας είναι να τρώτε σαλάτα κάθε μέρα, οι έτοιμες σαλάτες μπορούν να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους τις ημέρες που δε θα έχετε χρόνο να την προετοιμάσετε!

Επαναλάβετε καθημερινά το στόχο σας στον εαυτό σας και επαναπροσδιορίστε τον τρόπο υλοποίησής του

Μελέτες δείχνουν πως το να υπενθυμίζετε καθημερινά στον εαυτό σας το στόχο μπορεί από μόνο του να συμβάλλει στην πραγματοποίησή του. Αυτό λόγου χάρη μπορεί να γίνεται στο ημερολόγιο που συμβουλεύεστε για τις καθημερινές εργασίες σας!

Φέτος θα είναι η χρονιά σας!Make it happen!