Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, ακολουθούν οι υπόλοιπες πιο συχνές τακτικές ανθρώπων που καταφέρνουν να έχουν πάντα ένα χαμηλό σωματικό βάρος!

6. Περιορίζουν συνειδητά το πόσο και το τι τρώνε

Κοινώς, δεν αφήνουν τον εαυτό τους να ξεφεύγει (εκτός ορισμένων ειδικών περιστάσεων) από τις διατροφικές συνήθειες που έχουν με κόπο υιοθετήσει. Λίγο παραπάνω φαγητό εδώ, ένα «έκτακτο» κέρασμα εκεί… η ζυγαριά δεν αργεί να πάρει τα πάνω της! Συνήθως η μία παρασπονδία φέρνει την άλλη και τελικά καταλήγουμε σε ένα φαύλο κύκλο.

7. Δεν αναλώνονται σε δίαιτες «express»

Δίαιτες δήθεν «αποτοξίνωσης» και συναφείς πρακτικές ασιτίας μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό μας. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος ακολουθήστε ένα μεθοδευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους με τις συμβουλές ενός ειδικού και μην ακολουθείτε μαγικές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια με ελάχιστη προσπάθεια. Εάν πάλι έχετε πάρει λίγο βάρος και θέλετε να επανέλθετε, διορθώστε τις διατροφικές σας συνήθειες και το αποτέλεσμα θα φανεί αργά ή γρήγορα.

8. Τρώνε σπάνια fast food

Είναι μάλλον περιττό να εξηγήσουμε γιατί αυτό βοηθάει στο να έχουμε χαμηλό βάρος: έχοντας χαμηλή θρεπτική αξία και ταυτόχρονα υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, το fast food δεν είναι ακριβώς ο ορισμός της υγιεινής διατροφής.. Προτιμήστε τα σε λίγες περιστάσεις και όχι τακτικά μέσα στην εβδομάδα!

9. Έχουν αποσυνδέσει το φαγητό από την ψυχολογία τους!

Παρ’ ότι συχνά μια σοκολάτα ή ένα άλλο αγαπημένο τρόφιμο μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση, το φαγητό γενικά δεν θα πρέπει να γίνεται καταφύγιο σε δύσκολες περιόδους. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το φαγητό.

10. Τέλος, και πολύ σημαντικό, βλέπουν το βάρος τους με ρεαλιστικά κριτήρια!

Πόσοι από εμάς έχουν πει «Θα ήμουνα μια χαρά με τα κιλά που είχα πριν παντρευτώ» ή «Πρέπει να χάσω 20 κιλά για να είμαι φυσιολογικός»; Οι μη ρεαλιστικοί στόχοι μόνο ένα πράγμα έχουν ως αποτέλεσμα: απογοήτευση. Ξεχάστε τα κιλά που είχατε σαν φοιτητές ή το βάρος σας σε μια άλλη περίοδο της ζωής σας που μπορεί να μοιάζουν τώρα όνειρο απατηλό. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και μην σκέφτεστε με τη λογική «άσπρου-μαύρου».Πέρα από το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε, προσπαθήστε να σκεφτείτε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα, και συγκεκριμένα ποια κιλά μπορείτε να συντηρήσετε με τους τωρινούς ρυθμούς της ζωής σας!