Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα άτομα εκείνα που διατηρούν το βάρος τους χαμηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν στο παρελθόν είχαν παραπάνω βάρος, από εκείνα τα άτομα που παιδεύονται μόνιμα με τις διακυμάνσεις του βάρους τους; Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι αυτοί ακολουθούν κάποιες κοινές τακτικές που τους βοηθούν να το ρυθμίζουν πιο σωστά:

 

1. Κρατάνε μικρές τις μερίδες τους

Αν σας ενδιαφέρει να μην ξαναπάρετε τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε, καλά θα κάνετε να ξεχάσατε τα λουκούλλεια φαγοπότια μέχρι σκασμού… Η συστηματικά μεγαλύτερη μερίδα φαγητού είναι μια πολύ πιθανή αιτία αύξησης του βάρους και συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που χρήζουν αλλαγής!

2. Παρακολουθούν στενά το βάρος τους

Πολλοί ακολουθούν το γνωστό «θα ζυγιστώ σε μια βδομάδα, αφότου χάσω κανένα κιλό». Μάθετε λοιπόν ότι η αποφυγή του ζυγίσματος είναι μια πολύ κακή συνήθεια γιατί μας οδηγεί στην απώλεια του ελέγχου του βάρους μας. Προσπαθείτε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα ώστε να προλάβετε εγκαίρως μια αυξητική τάση.

3. Έχουν κάνει τη φυσική δραστηριότητα μέρος της καθημερινότητάς τους

Αυτό που όλοι αποδέχονται με δυσκολία είναι ότι διατήρηση βάρους μόνο με δίαιτα ΔΕΝ γίνεται. Σηκωθείτε από την καρέκλα και τον καναπέ και βάλτε λίγη δράση στη ζωή σας! Και δεν εννοούμε απαραίτητα το γυμναστήριο… Περπατήστε, δουλέψτε στον κήπο, κάντε δουλειές του σπιτιού, ξεκινήστε χορό, ανεβείτε τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ και εγκαταλείψτε το αυτοκίνητο όταν πρόκειται για μικρές αποστάσεις ή χρησιμοποιήστε το ποδήλατο. Όλα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

4. Τρώνε πρωινό και έχουν τακτικά γεύματα

Κάπως έτσι προέκυψε μια από τις αγαπημένες συμβουλές των διαιτολόγων περί συχνής κατανάλωσης πρωινού! Η κατανάλωση πρωινού χαρακτηρίζει συνήθως ανθρώπους με χαμηλότερο σωματικό βάρος, ίσως γιατί σχετίζεται με «κανονικοποίηση» του ωραρίου κατανάλωσης των γευμάτων μέσα στη μέρα. Προσπαθήστε, επομένως, να τηρείτε ένα πρόγραμμα όσον αφορά τις διατροφικές σας συνήθειες και αποφύγετε το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα.

5. Δεν κάνουν λήψη χαπιών και άλλων σκευασμάτων απώλειας βάρους

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, και απώλεια βάρους. Εκτός από συχνά μη ασφαλή, τα περισσότερα από αυτά είναι και άχρηστα. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει κανένα μαγικό τρόφιμο ή σκεύασμα που να προκαλεί άμεση απώλεια βάρους χωρίς ταυτόχρονο διαιτητικό περιορισμό…

 

Διαβάστε τα 5 επόμενα μυστικά στο δεύτερο μέρος του άρθρου,την επόμενη εβδομάδα!