…και φυσικά μιλάμε για το δώρο που ακούει στο όνομα “καλή διατροφή”! Και αν ακόμα αναρωτιέστε, να μερικά μόνο από τα οφέλη που έχει να σας προσφέρει:

Μαθαίνετε να βάζετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα 

Oι ανάγκες σας και τα  θέλω σας πολύ συχνά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Ωστόσο η σωματική και η ψυχολογική σας κατάσταση είναι πολύ σημαντική ώστε να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε επαρκώς σε αυτές και να μη σας εξαντλούν… Βάζοντας τον ευατό σας σε προτεραιότητα και προσέχοντας τη διατροφή σας, θα σας φαίνονται όλα πιο εύκολα και λιγότερο εξαντλητικά, καθώς θα κάνετε κάτι και για εσάς! Παράλληλα, υποστηρίζοντας το σώμα σας πιο ολοκληρωμένα, θα φέρνετε εις πέρας με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερη κούραση τις καθημερινές εργασίες σας! Δύο σε ένα, λοιπόν!

Μαθαίνετε να ακούτε τα σήματα του σώματός σας 

Το μυαλό μας μερικές φορές έχει διαφορετικά θέλω από αυτά που ζητάει το σώμα μας με αποτέλεσμα συνήθως να επικρατεί το μυαλό, παραβλέποντας τα σημάδια του σώματος. Μαθαίνοντας να αναγνωρίζετε τα σημάδια αυτά του σώματος και να είστε πιο ευαίσθητοι σε αυτά, θα είναι σίγουρα πιο εύκολο να πειθαρχήσετε και το μυαλό σας και να του βάλετε ένα όριο.

Μαθαίνετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας με τρόπο που να βοηθάει το σώμα σας και να μην το επιβαρύνει

Το στρες της καθημερινότητας αφενός μεν μας στερεί τη δυνατότητα να οργανωθούμε και να έχουμε τακτικά γεύματα ενώ παράλληλα αναζητάει πολλές φορές την παροδική εκτόνωση του σε μικρές ή μεγαλύτερες απολαύσεις, επηρεάζοντας τελικά σημαντικά τη διατροφή μας. Έτσι καταφέρνοντας να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά, οργανώνοντας παράλληλα τη διατροφή σας, θα αλλάξει όλος ο τρόπος που το βιώνετε!

Μαθαίνετε να νιώθετε και πάλι καλά με το σώμα σας

Και μόνο που προσπαθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχετε ήδη πετύχει σημαντικό κομμάτι αυτού. Το να βλέπουμε το σώμα μας αντικειμενικά, μακριά από στερεότυπα και να διαχειριζόμαστε τις αρνητικές σκέψεις που μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθειά μας είναι ένα πολύ ουσιαστικό βήμα. Επίσης το πόσο καλά νιώθουμε με το σώμα μας και τον εαυτό μας σχετίζεται φυσικά και με την προσοχή και την φροντίδα που του δίνουμε. Και αν η διατροφή μας δεν είναι φροντίδα, τότε τι είναι;

Θέλετε κι άλλα;; Έφτασαν τα Χριστούγεννα που θα κάνετε τη διαφορά στη ζωή σας!