Η άνοδος της θερμοκρασίας συνοδεύεται συχνά από  μία ανάγκη για πιο ελαφριά και πιο δροσερά φαγητά. Και τί καλύτερο από μία σαλάτα που αποτελεί πλήρες γεύμα;; Αν είστε λάτρεις των καινούριων γεύσεων, η πρότασή μας θα σας ξετρελάνει και θα δώσει μία…δροσιά στη διατροφή σας!

Σαλάτα με ρεβίθια και παντζάρια

Τί θα χρειαστούμε (ανά μερίδα):

-2 παντζάρια βρασμένα και ξεφλουδισμένα

-1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

-μαιντανός

-κρεμμύδι

-ντομάτα

-πολύχρωμες πιπεριές

-1 κ.σ. ηλιόσπορους ψημένους (ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)

Για τη βινεγκρέτ:

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

-2 κ. γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

-λίγα φύλλα δυόσμου καλά ψιλοκομμένα

Ανακατεύουμε τα λαχανικά καλά μεταξύ τους σε ένα μεγάλο μπολ και παράλληλα,τοποθετούμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο και τα ανακινούμε. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της βινεγκρέτ στα λαχανικά και ακολούθως προσθέτουμε τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε πάλι καλά και κατόπιν προσθέτουμε την άλλη μισή βινεγκρέτ. Στο τέλος, πασπαλίζουμε τη σαλάτα μας με τους ηλιόσπορους.

Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και 1/2 φλ βρασμένο πλιγούρι, για να βελτιώσετε την ποιότητα της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης. Για τους πιο απαιτητικούς, ταιριάζει πολύ ωραία και το τζίντζερ..

Από διατροφικής άποψης, η σαλάτα μας δίνει περίπου 460 θερμίδες ανά μερίδα, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτινές ίνες. Αποτελεί, δε, ιδανική επιλογή για αθλητές και ανθρώπους που γυμνάζονται! 

Καλή σας απόλαυση!!