Σήμερα είπαμε να σας προτείνουμε μία από τις «μυστικές» μας συνταγές που έχει πάντα επιτυχία σε όποιον και αν την προτείνουμε! Το καλύτερο απ’ όλα; Συνδυάζει την γεύση με την θρεπτική αξία, προσφέροντάς σας ένα σύνολο συστατικών απαραίτητων για την καλή υγεία! Ιδού λοιπόν τα ακαταμάχητα μπισκότα βρώμης!

Συστατικά (για 60 μεγάλα μπισκότα):

  • 400g φυτική μαλακή μαργαρίνη light
  • 110g μαύρη ζάχαρη (περίπου ¾ φλ.)
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 4 βανίλιες
  • 400g κουάκερ (περίπου 5 φλ)
  • 440g φλ. αλεύρι φαρίνα up (περίπου 3 ½ φλ)
  • 4 κγλ baking powder
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 1 κγλ αλάτι

 Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα, το baking, τη βρώμη και το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμιγνύουμε καλά μέχρι να γίνουν όλα μία ομοιόμορφη μάζα.

Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε σε κουταλιές τα μπισκότα και τους δίνουμε αδρά μορφή. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για 20 λεπτά.

Συμβουλή: καλύτερα μην τα αφήσετε να ροδίσουν πολύ γιατί ξεραίνονται πιο εύκολα!

Διατροφική ανάλυση ανά μπισκότο:

  • Ενέργεια (θερμίδες)      86,9 kcal
  • Πρωτεΐνες                      2,0g
  • Υδατάνθρακες              12,2g
  • Απλά σάκχαρα              2,0g
  • Λιπαρά                           3,4g
  • Κορεσμένα                    0,5g
  • Μονοακόρεστα             1,5g
  • Πολυακόρεστα             1,0g
  • Νάτριο                           175,7mg
  • Φυτικές ίνες                 0,8g

Τα μπισκότα αυτά μπορούν να αποτελέσουν μια ωραία εναλλακτική για πρωινό σε συνδυασμό με  γάλα ή με χυμό, όπως και για ενδιάμεσο σνακ. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε τις δικές σας παραλλαγές προσθέτοντας ξερά φρούτα (όπως σταφίδες ή καρύδα) ή ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα), αν και αυτό θα αυξήσει την θερμιδική τους απόδοση.

Καλά μαγειρέματα!