Μία ωραία λύση για τα φρούτα που παρα-ωρίμασαν!

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα φρούτα:

5 κούπες φρούτα κατά προτίμηση ώριμα (εγώ έβαλα νεκταρίνια, ροδάκινα, βερύκοκα, βανίλιες και μερικές σταφίδες)

2 κ.σ. κορν φλάουερ

1/2 κούπα ζάχαρη ή γλυκαντικό (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)

Χυμό λεμόνι

Κανέλα

 

Για την κρούστα:

2/3 φλιτζ. βρώμη

2/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζ. βούτυρο

2/3 φλιτζ. ζάχαρη ή γλυκαντικό

Κανέλα

 

Εκτέλεση:

1)Κόβουμε τα φρούτα όσο χοντρά/ λεπτά θέλουμε, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

2)Ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε με πιρούνι ή με το χέρι το μείγμα, δεν είναι ανάγκη να ομογενοποιηθεί πλήρως.

3)Βάζουμε την κρούστα πάνω από τα φρούτα.

4)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά και το crumble μας έτοιμο!!

Η συνταγή βγάζει περίπου 20-25 κομμάτια και το καθένα αποδίδει 150 θερμίδες!

 

Καλή επιτυχία!!

 *Τη συνταγή μας την έμαθε η φίλη μας και συνάδελφος Δήμητρα Μελαδάκη και την ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό! (http://diaitoblogger.blogspot.gr/)