Επειδή όλοι έχουμε συνδέσει τη δίαιτα με άγευστα και στεγνά φαγητά, σας παρουσιάζουμε εδώ ένα μενού… διαίτης, για να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο!

Πρωινό: Porridge με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Υλικά: – 1 φλ. γάλα με 1,5% λιπαρά (ή ρόφημα αμυγδάλου)

​- 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης

​- 1 μικρή ώριμη μπανάνα

​- 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το γάλα με την βρώμη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρώς (όχι μέχρι βρασμού), ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνετε από την εστία και προσθέτετε την μπανάνα σε κομματάκια ώστε να παραχθεί ένα σχετικά ομοιογενές μίγμα. Τέλος, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο. Μπορείτε να αρωματίσετε, αν θέλετε, με κανέλλα.

Tip: Μπορείτε να αλλάξετε το γάλα με ρόφημα αμυγδάλου και να μειώσετε το θερμιδικό περιεχόμενο κατά 80 kcal

Θερμίδες ανά μερίδα: 350 kcal

Κυρίως γεύμα: Σαλάτα με κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά: – Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι κλπ) όσα θέλετε

– 1 μερίδα μίγματος κοτόπουλου με κάρυ, μήλο και σταφίδες (δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο link)

Εκτέλεση:

Για την παρασκευή του μίγματος του κοτόπουλου, δείτε εδώ. Στη συνέχεια, απλώς ανακατεύετε το μίγμα με τα λαχανικά και προσθέτετε αλάτι κατά προτίμηση.

Θερμίδες ανά μερίδα: 420 kcal

Βραδινό γεύμα: Σούπα με γλυκοπατάτα και πράσο

Υλικά: – 1,5 φλ σούπα με γλυκοπατάτα και πράσο

​- 2 μικρά παξιμάδια

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε τη σούπα σύμφωνα με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ. Σερβίρετε τη μερίδα σας και της προσθέτετε τα παξιμάδια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Θερμίδες ανά μερίδα: 350 kcal

Προκειμένου να είναι πιο ολοκληρωμένη η μέρα σας προτιμήστε για ενδιάμεσο σνακ κάποιο φρούτο ή ξηρούς καρπούς με αποξηραμένα φρούτα.

Καλή σας απόλαυση!