Εύκολα και γρήγορα, αυτά τα κριτσινάκια αποτελούν μία πιο υγιεινή επιλογή των αντίστοιχων κριτσινιών του εμπορίου και ένα εύκολο σνακ για όλες τις ώρες!

 

Τί θα χρειαστείτε;

-1 1/2 φλ αλεύρι

-1/2 κ.γλ. αλάτι

-2 κ.γλ. baking powder

-1/2 φλ λάδι

-1/4 φλ κρασί (ροζέ ή λευκό)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το κρασί ενώ σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι στο μίγμα των υγρών.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώσπου να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Κατόπιν, παίρνουμε 1 κ.γλ. ζύμη και την πλάθουμε πολύ λεπτή σε ό,τι σχήμα μας αρέσει (μπαστουνάκια ή στρογγυλά). Ψήνουμε στο φόύρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν κίτρινα. Βγαίνουν περίπου 25 τεμάχια ενώ το καθένα έχει περίπου 40 θερμίδες.

Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό, ντομάτα ακόμα και καρότο ή σπανάκι.

Καλή επιτυχία!!

*Την ιδέα μας την έδωσε το blog της συναδέλφου olivetomato (http://www.olivetomato.com/olive-oil-and-wine-greek-savory-cookies/)