Έκανε θραύση στο brunch μας και πώς να μην κάνει άλλωστε με αυτή την γεύση! Ο λόγος φυσικά για το brownie που σας παρουσιάζουμε παρακάτω!

 

Θα χρειαστείτε (για 20 μέτρια κομμάτια):

  • 1 φλ. καρύδι τριμμένο καλά και 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλ. ψημένο ανάλατο αμύγδαλο, τριμμένο καλά
  • 2 φλ. χουρμάδες (κατά προτίμηση φυσικούς, χωρίς γλυκόζη)
  • 1/2 φλ. κακάο πικρό (μαγειρικής)
  • 2 κ.γλ. σκόνη καφέ εσπρέσσο (ή και στιγμιαίου καφέ)
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζετε καλά στο μπλέντερ το καρύδι, το αμύγδαλο, το κακάο, τον καφέ και το αλάτι έως ότου προκύψει μια ομογενοποιημένη πάστα (προσοχή, θέλει καλό μπλέντερ ειδάλλως δοκιμάστε να τα θρυμματίσετε σε δόσεις).
  2. Πολτοποιείτε και πάλι στο μπλέντερ τους χουρμάδες, ανακατεύοντας τακτικά το μίγμα ώστε να γίνει μία δεμένη μάζα.
  3. Σε μπολ ανακατεύετε με μία σπάτουλα το μίγμα των ξηρών καρπών με το μίγμα των χουρμάδων και με τα χοντροκομμένα καρύδια.
  4. Απλώνετε το μίγμα σε πυρέξ ή μικρό ταψάκι στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα, και το αφήνετε να παγώσει (εμείς το αφήσαμε αποβραδίς). Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια ή ακόμα και σε σχήμα μπάρας.

 

Ανάλυση συνταγής:

 

*Η συνταγή είναι από το minimalistbaker.com