Αν βαρεθήκατε να τρώτε τα όσπρια με τον κλασσικό τρόπο ή αν ψάχνετε για μία εναλλακτική πρωτεϊνική συνταγή, αυτή η σαλάτα με φακές και τόνο είναι ιδανική!

Εκτός από πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, είναι σίγουρα πολύ χορταστική χάρη στις φυτικές ίνες των οσπρίων και πολύ γευστική. Δοκιμάστε τη!

 

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 60γρ φακές
  • Μια κονσέρβα τόνου (σε ελαιόλαδο) – περίπου 100γρ στραγγισμένου προϊόντος (μπορείτε, εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσετε καπνιστό τόνο)
  • 1/2 ντομάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • Πράσινο κρεμμύδι
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Άνηθος

Εκτέλεση:

  • Βράζετε τις φακές τόσο ώστε να μην μαλακώσουν πολύ και χυλώσουν (περίπου 20 λεπτά)
  • Κόβετε τα λαχανικά σε καρέ (ή σε μικρά κομμάτια)
  • Σε μπολ αναμιγνύετε τις βρασμένες φακές, τον τόνο (στραγγισμένο) και όλα τα λαχανικά
  • Σερβίρετε με μια πηγή αμύλου, όπως ψωμί, αραβική πίτα, παξιμάδια κλπ για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου

 

Θερμιδική ανάλυση:

  • Θερμίδες: 258kcal
  • Πρωτείνη: 31γρ
  • Υδατάνθρακες: 12γρ
  • Λιπαρά: 9γρ
  • Φυτικές ίνες: 3,9γρ