Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές που φτιάξαμε και για το brunch είναι αυτό το κέικ-ψωμάκι με μπανάνα και βρώμη!Ιδανικό για πρωινό ή για σνακ μέσα στην ημέρα, είναι μία επιλογή υγιεινού γλυκού με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από άλλα του είδους του..Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Συστατικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζ. βρώμη

1 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζ. μαργαρίνη

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. μέλι

3 μέτριες ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1 κ.σ. γάλα

1 κ.γ. βανίλια

2 κ.γ. κανέλλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα και το αλεύρι σε ένα μπολ.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με  τη ζάχαρη και το μέλι.

3. Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το γάλα και τα αυγά.

4. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις μπανάνες με το μείγμα με τη ζάχαρη.

5. Κατόπιν, προσθέτουμε τα στεγνά υλικά. Προσοχή! Το μείγμα δεν  είναι απαραίτητο να ομογενοποιηθεί εντελώς.

6. Αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα (μακρόστενη ή στρογγυλή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το ψωμάκι μας.

Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια και ανά κομμάτι αποδίδουν 160 θερμίδες!
Καλή επιτυχία!!
*Τη συνταγή μας την έμαθε η φίλη μας και συνάδελφος Δήμητρα Μελαδάκη και την ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό! (http://diaitoblogger.blogspot.gr/)