Αν ψάχνετε για μια εύκολη, γρήγορη, χειμωνιάτικη συνταγή με λίγες θερμίδες, είμαστε σίγουρες ότι θα ξετρελαθείτε με αυτήν εδώ την μανιταρόσουπα που έχουμε και εμείς λατρέψει!

Υλικά για 4 μερίδες:
12248612_10207460600968994_1029891448_n-225x300

  • 500γρ μανιτάρια φιλεταρισμένα (ή κομμένα όπως σας αρέσουν)
  • 1 φλ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φετούλες)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλ. γάλα 1,5%
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  • Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω το αλεύρι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρεται εξαιρετικά με τριμμένη γραβιέρα και φρυγανισμένο ψωμάκι ή κριτσινάκια.

Όσο για τις θερμίδες: μόνο 197 kcal ανά μερίδα! Ότι πρέπει δηλαδή για ένα πολύ ελαφρύ βραδινό ή για ένα νόστιμο ορεκτικό!

Ελπίζουμε να την απολαύσετε όσο εμείς !