Αυτή η συνταγή έγινε σύντομα μία από τις αγαπημένες μας και σας εγγυόμαστε ότι θα γίνει και δική σας αφού ακόμα και οι πιο δύσπιστοι την παραδέχονται!

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 200γρ πλιγούρι, αμαγείρευτο
  • 1 ψητή μελιτζάνα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 3 καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα ρόκας (αναλόγως τις προτιμήσεις σας)
  • μια χούφτα καρύδια (ενδεικτικά 15 μισά), σπασμένα
  • 1 πορτοκάλι σε καρέ
  • 1/2 ρόδι σε σποράκια

Πώς θα το ετοιμάσετε:

  1. Κόβετε τα λαχανικά (πλην του κρεμμυδιού) σε λωρίδες και τα ψήνετε σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (όχι όμως να ξεραθούν τελείως) – περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε σε καρέ.
  2. Παράλληλα ετοιμάζετε το πλιγούρι: προσθέτετε περίπου 1 λίτρο καυτό νερό και το αφήνετε να μουλιάσει και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Το στραγγίζετε καλά.
  3. Αναμιγνύετε τα ψητά λαχανικά, το πλιγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη ρόκα, τα καρύδια, το πορτοκάλι (μαζί με τους χυμούς του) και το ρόδι.
  4. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε!

 

Αποδίδει περίπου 4-5 μερίδες με λιγότερο από 300 θερμίδες και 10γρ (!) φυτικών ινών ανά μερίδα!

%cf%80%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9